top icon
Επικαιρότητα

Κοντά σε συνεργασία FCA και Google

Η φερόμενη συμφωνία θα αφορά, όπως όλα δείχνουν, στην παροχή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Google σε μοντέλα των εταιρειών που απαρτίζουν σήμερα τον αμερικανο-ιταλικό όμιλο της Fiat Chrysler Automobiles.  

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι συζητήσεις της FCA με την Alphabet, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Google, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, δεν αποκλείεται η συνεργασία των δύο εταιρειών να ανακοινωθεί άμεσα, με το Chrysler Pacifica να είναι το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Google.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Google είχε εξετάσει ενδελεχώς την πιθανότητα συνεργασίας της με την General Motors. Ωστόσο, οι συζητήσεις των δύο μέρων φαίνεται πως δεν καρποφόρησαν, καθώς υπήρξαν έντονες διαφωνίες αναφορικά με το ποιο θα ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τεχνολογιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Google, στόχος της Alphabet δεν είναι η κατασκευή αυτόνομων οχημάτων, αλλά η παροχή σε έναν ή και περισσότερους κατασκευαστές της σχετικής τεχνολογίας που η ίδια αναπτύσσει-εξελίσσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως είναι φυσικό, στις συζητήσεις των δύο πλευρών, η προσωπική εμπλοκή του Sergio Marchionne, του ισχυρού άνδρα της Fiat Chrysler Automobiles, είναι άμεση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ