top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini: Περισσότερες πωλήσεις και επενδύσεις σε υποδομές

Η ιταλικός ταύρος βλέπει τις πωλήσεις του να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, κάτι που σίγουρα ικανοποιεί απόλυτα και τους Γερμανούς διοικούντες της διάσημης φίρμας από τη Sant’Agata της Ιταλίας.

Μπορεί κατά τεκμήριο τα μοντέλα της Lamborghini να είναι σπάνια, αυτό όμως δε φαίνεται να εμποδίζει τους Ιταλούς να σημειώνουν κάθε χρονιά ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων. Τουλάχιστον, τα τελευταία έξι χρόνια. Έτσι, ο ιταλικός ταύρος κατάφερε το 2016 να ταξινομήσει παγκοσμίως 3.457 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2015. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά στην 54χρονη ιστορία της μάρκας που οι πωλήσεις ξεπερνούν το άτυπο φράγμα των 3.400 μονάδων.

Από τις 3.457 μονάδες που απέκτησαν νέο ιδιοκτήτη μέσα στο 2016, οι 2.353 ανήκαν στην οικογένεια Huracan και οι υπόλοιπες 1.104 σε αυτή της Aventador, η οποία είδε τον περασμένο Δεκέμβριο τα αντίτυπα της να πολλαπλασιάζονται πάνω από τον μαγικό αριθμό 6.000. Και για το 2016 η Νο1 αγορά για την ιταλική εταιρεία ήταν οι ΗΠΑ, στην οποία πέρσι πωλήθηκαν 1.041 αυτοκίνητα. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς πως το 1999, χρονιά που το VW Group «αγκάλιασε» την ιταλική εταιρεία, οι πωλήσεις της τελευταίας δεν ξεπερνούσαν τις μερικές εκατοντάδες. Οι 1.000 μονάδες σε ετήσια βάση «ήρθν» μόλις το 2003 και οι 2.000 το 2006.

Φέτος, όλα δείχνουν πως η Lamborghini θα καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ, μιας και στο πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς οι πωλήσεις της άγγιξαν τις 2.091 μονάδες. Ήδη, η Aventador καταγράφει άνοδο της τάξης του 7% στο πρώτο εξάμηνο, η δε Huracan βελτίωση στις εμπορικές της επιδόσεις που αγγίζουν το 2%. Και να φανταστεί κανείς πως από το 2018 και εξής, στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας θα προστεθεί και η πολλά υποσχόμενη Urus…

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα παραπάνω έφεραν την… ανάπτυξη και σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών, με την εταιρεία να διπλασιάζει τις κατασκευαστικές και διοικητικές τις εγκαταστάσεις στην Sant’Agata, που πλέον καλύπτουν συνολική έκταση 160.000 τ.μ. Οι τελευταίες, μάλιστα, είναι οι πρώτες επί ιταλικού εδάφους που κατάφεραν να αποσπάσουν τη διάκριση Platinum που αφορά στην ενεργειακή και περιβαλλοντική τους απόδοση._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ