top icon
Επικαιρότητα

Το λονδρέζικο ταξί μπαίνει στην πρίζα

Μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε λόγω της νέας νομοθεσίας που επιβάλλει σε κάθε νέο ταξί που μπαίνει στην κυκλοφορία στην πόλη του Λονδίνου να διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 50 τουλάχιστον χιλιομέτρων.

Οριστικοποιήθηκε και τυπικά η πιστοποίηση του νέου λονδρέζικου ταξί της LEVC, ή αλλιώς, της London EV Company), η οποία ανήκει στην κινεζική Geely, που με τη σειρά της ελέγχει σήμερα τις τύχες της σουηδικής Volvo. Το νέο TX, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό και πετρελαιοκίνητο λονδρέζικο «black cab» των 2,7 λίτρων που από το 1949 μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα μεταφορικά μέσα της πόλης, μπαίνει πλέον στην πρίζα εξασφαλίζοντας με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του αυτονομία που αγγίζει τα 130 χλμ. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα Zero Emission Vehicle, μιας και για να διευρυνθεί η αυτονομία του, το «παρών» δίνει και ένας κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1,3 λίτρων, που για την περίσταση εκτελεί χρέη range extender. Χάρη στο συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων του, το LEVC TX θα μπορεί να κινείται στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας για μια απόσταση που κάλλιστα μπορεί να ανέλθει στα 640 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, το TX θα μπορεί να διανύσει απόσταση από 115 έως το πολύ 130 χλμ.

Όπως ανακοινώθηκε, με τη χρήση ταχυφορτιστή οι συσσωρευτές ενέργειας με τους οποίους εξοπλίζεται θα μπορούν να γεμίσουν σε ποσοστό της τάξης του 80% σε μόλις μισή ώρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 57 σταθμοί φόρτισης, με την LEVC να έχει δεσμευτεί για την κατασκευή 1.000 συνολικά Σύμφωνα με όλα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, η τιμή του νέου LEVC TX είναι 55.599 στερλίνες, δηλαδή σχεδόν 63.000 ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία που διαχειρίζεται το νέο ΤΧ προσφέρει στους τοπικούς… ταξιτζήδες τη δυνατότητα να το αποκτήσουν μέσω leasing καταβάλλοντας 177 λίρες της βδομάδα (200 περίπου ευρώ για μια περίοδο πέντε χρόνων, τακτική που μέχρι σήμερα ακολουθούσε το 94% των οδηγών του λονδρέζικου ταξί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ