top icon
Επικαιρότητα

Lotus Elise Race 250: Μόνο για πίστα

Η πιο «πισταδόρικη» έκδοση του βρετανικού μοντέλου λέγεται Race.

Η Lotus είχε στο νου της αποκλειστικά τις επιδόσεις στην πίστα όταν αποφάσισε να κατασκευάσει και να διαθέσει φυσικά, μεταξύ άλλων, στη Μ. Βρετανία έναντι του ποσού των 53.500£, την έκδοση Race 250 της γνώριμης σε όλους Elise. Σχεδιαστικά, όντας απαλλαγμένη από κάθε τι… περιττό, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν αντικατασταθεί από ελαφριά πλαστικά πάνελ, η πλέον καθαρόαιμη έκδοση της Elise ξεχωρίζει για το αγωνιστικού τύπου πίσω παρπρίζ, το επιθετικό εμπρός splitter, τον εντυπωσιακό διαχύτη πίσω, καθώς και από την θηριώδη αεροτομή, που σε συνδυασμό παράγουν, σύμφωνα με την Lotus, κάθετη δύναμη 66 και 155 κιλών όταν το αυτοκίνητο κινείται με 162 και 248 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Ανάλογο ύφος επικρατεί και στο εσωτερικό, όπου δεσπόζουν το αγωνιστικού τύπου αποσπώμενο τιμόνι, τα καθίσματα από carbon, τα οποία, όπως και ο κλωβός ασφαλείας, είναι εγκεκριμένα από την FIA, το σύστημα πυρόσβεσης και οι ζώνες έξι σημείων. Όλα τα παραπάνω, έχουν συνεισφέρει με τον πλέον ιδανικό τρόπο προκειμένου το συνολικό βάρος της Race 250 να διατηρείται κάτω από τα 900 κιλά.

Θυμίζουμε πως το βάρος του γυμνού σασί της συγκεκριμένης Lotus ζυγίζει μόλις 68 κιλά.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, ο γνωστός κινητήρας των 1,8 λίτρων εξακολουθεί να δίνει το «παρών» αποδίδοντας 246 ίππους στις 7.200 σ.α.λ. και ροπή 250 Nm από τις 3.500 έως και τις 5.500 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα, η Race 250 διαθέτει φρένα της AP Racing και της Brembo εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με πιο ανθεκτικά υλικά τριβής, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Nitron, ρυθμιζόμενη, επίσης, εμπρός αντιστρεπτική δοκό, ελατήρια της Eibach καθώς και ελαστικά Yokohama AO48._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ