top icon
Επικαιρότητα

Το Mazda MX-5 World Car Of The Year του 2016

Το ιαπωνικό roadster κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκίνητου της Χρονιάς 2016.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκαν ο νικητής της ψηφοφορίας για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών στις οποίες απονέμονται βραβεία.

Η επιτροπή των 73 δημοσιογράφων-εκλεκτόρων εξέλεξε ως World Car Of The Year για το 2016 το Mazda MX-5 (του οποίου η κλειστή -ή καλύτερα Targa- έκδοση, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ίδια Έκθεση). Το ιαπωνικό roadster δεν κέρδισε μόνο αυτό το βραβείο, καθώς αναδείχτηκε νικητής της ψηφοφορίας και στην κατηγορία σχεδιασμού World Car Design of the Year.

Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016 ψηφίστηκε το Toyota Mirai, που συγκέντρωσε υψηλότερη βαθμολογία από τους ανταγωνιστές του BMW 330e, Chevrolet Volt, Toyota Prius και VW Passat GTE. Το Audi R8 Coupé εξελέγη World Performance Car of the Year, ξεπερνώντας σε ψήφους τα Chevrolet Camaro, Honda Civic Type R, Mercedes-AMG C63 Coupé και Range Rover Sport SVR.

Επίσης, η BMW 7 Series κέρδισε τον τίτλο του World Luxury Car of the Year, αφήνοντας πίσω της σε ψήφους τα Audi Q7, Jaguar XF, Mercedes GLE Coupé και Volvo XC90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ