top icon
Επικαιρότητα

Mε 1.000άρη turbo κινητήρα το νέο Kia cee’d

Το ανανεωμένο cee’d αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του καλοκαιριού διαθέτοντας κάτω από το καπό μια «φρέσκια» γκάμα κινητήριων συνόλων.

Το φως της δημοσιότητας είδε πριν λίγες μέρες η πρώτη φωτογραφία-διαρροή του ανανεωμένου Kia cee’d. Η πραγματική είδηση, ωστόσο, δεν κρύβεται στις ανεπαίσθητες σχεδιαστικές τροποποιήσεις σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους, αλλά οι κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό. Και, ειδικότερα, ο νέος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.000 κ.εκ., ο οποίος φέρει την ονομασία T-GDi αποδίδοντας 120 ίππους και ροπή 172 Nm. Έτσι, μετά την VW με το Golf, την Ford με το Focus, τη Citroen με το C4 αλλά και μόλις… εχθές την Opel με το νέο Astra, ένας ακόμα κατασκευαστής εισέρχεται στο άτυπο «κλαμπ» των 1.000 κ.εκ. στα πλαίσια της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το εν λόγω σύνολο θα συνεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με ένα νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων διαθέτοντας φυσικά σύστημα άμεσου ψεκασμού και σύστημα start&stop.

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο… καλό νέο έχει να κάνει τόσο με την προσθήκη στη γκάμα του μοντέλου ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, όσο και στην αύξηση της ισχύος του γνωστού 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα CRDi από τους 128 στους 133 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, η επίσημη επιβεβαίωση όλων των παραπάνω από την κορεάτικη εταιρεία θα πρέπει να αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ