top icon
Επικαιρότητα

Με 310 ίππους το νέο VW Golf Clubsport S

Το επετειακό Clubsport της VW αποκτά περισσότερη ισχύ και πιο «καθαρόαιμα» γονίδια.

Η έκδοση Clubsport του μικρομεσαίου Golf παρουσιάστηκε προκειμένου η γερμανική εταιρεία να γιορτάσει τα 40α γενέθλια του μοντέλου. Σήμερα, η VW, όπως επίσημα ανακοίνωσε, προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας την έκδοση S, η οποία θα πραγματοποιήσει τη δημόσια πρεμιέρα της στο φετινό, 35o Wörthersee.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως κάτω από το καπό του αυτοκινήτου εξακολουθεί να ζει ο γνωστός 2λιτρος κινητήρας της, ο οποίος πλέον αποδίδει 310 αντί για 265 ίππους του «απλού» Clubsport. Μέχρι τις 4 Μάιου, η VW δεν αποκαλύπτει περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το νέο αυτό δημιούργημά της, περιοριζόμενη μόνο στην αναφορά πως «το οδηγικό προφίλ είναι ρυθμισμένο για το Nürburgring»! Να αναμένουμε, λοιπόν, από το νέο Clubsport S μια επίδοση στην «Πράσινη Κόλαση» καλύτερη από τo 7:50.630 του Honda Civic Type-R;

Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το δυνατότερο Golf παραγωγής (σ.σ: θυμίζουμε πως η τετρακίνητη έκδοση R αποδίδει 300 ίππους) θα παραμέινει προσθιοκίνητο. Προκειμένου το νέο Clubsport S να αποκτήσει ακόμα πιο «καθαρόαιμα» οδικά χαρακτηριστικά, οι μηχανικοί της VW υπέβαλαν τη νέα αυτή έκδοση σε περαιτέρω… δίαιτα αφαιρώντας, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα πίσω καθίσματα. Έτσι, το συνολικό βάρος του αμαξώματος εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερο από τα 1.375 κιλά του «απλού» Clubsport.

Χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι το νέο Golf Clubsport S θα παραχθεί σε όχι παραπάνω από 5.000 αντίτυπα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ