top icon
Επικαιρότητα

Με twin-turbo V8 κινητήρα η νέα Lamborghini Urus

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν δύο από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής εταιρείας.

Είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini «εγκαταλείπει» τους V10 και V12 κινητήρες με φυσική αναπνοή που σήμερα κινούν τις Huracan και Aventador. Πρόκειται για ένα «σημαντικό βήμα για την εταιρεία», δήλωσε ο CEO της μάρκας, Stephan Winkelmann μιλώντας σε βρετανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο 4λιτρος αυτός κινητήρας δεν αποτελεί «παράγωγο» κάποιου υπάρχοντος μηχανικού συνόλου του ομίλου στον οποίο χρόνια τώρα ανήκει η Lamborghini, αλλά για ένα πρωτοεμφανιζόμενο «διαμάντι» που, προς το παρόν τουλάχιστον, θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο του ιταλικού ταύρου.

O Stephan Winkelmann, πρόσθεσε για τον νέο αυτό V8 κινητήρα:

«Στις αρχές του φθινοπώρου είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το πρωτότυπο αυτοκίνητο για πρώτη φορά σε πίστα. Οι επιδόσεις του ήταν εκπληκτικές. Εντυπωσιάστηκα, καθώς όλα υπερέβαιναν των προσδοκιών μας. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο, αλλά και ευκολοδήγητο. Ως προς την άνεση, πρόκειται για ένα SUV με αίσθηση λιμουζίνας. Πρόκειται για το δυνατότερο SUV της αγοράς».

Ο Ιταλός διευκρίνησε πως η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο η νέα Urus να παραχθεί και σε υβριδική έκδοση. Για το λόγο αυτό, ο κινητήρας αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο σχεδιάζονται ώστε να μπορούν να «δεχτούν» στο μέλλον μια συστοιχία μπαταριών καθώς και έναν ή και περισσοτέρους ηλεκτροκινητήρες.

Ο Maurizio Reggiani, ο άνθρωπος που ηγείται σήμερα του τμήματος R&D της Lamborghini, δήλωσε:

«Κατά την επιτάχυνση και την κίνηση εκτός δρόμου είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διαθέσιμα υψηλά επίπεδα ροπής. Αποφασίσαμε έτσι πως ένας κινητήρας turbo είναι ο [ιο κατάλληλος για ένα super sport SUV».

Η πρεμιέρα της νέας Lamborghini Urus αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης του 2017, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ