top icon
Επικαιρότητα

Mercedes-AMG GT R: Στα σκαριά η έκδοση Black Series

Αν οι 585 ίπποι της κορυφαίας έκδοσης R σας φαίνονται λίγοι, κάντε λίγο υπομονή.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, η έκδοση Black Series της κορυφαίας παραλλαγής R της εμβληματικής GT θα παρουσιαστεί προς το τέλος του κύκλου ζωής του μοντέλου αποτελώντας την… καταληκτική έκδοση του μοντέλου πριν την πλήρη αντικατάστασή του. Ακριβώς όπως συνέβη και με την SLS AMG Black Series. Σύμφωνα με τον Moers, το πρώτο μέλημα της ομάδας εξέλιξης είναι η περεταίρω μείωση του βάρους, που αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 1.630 κιλά στην ευρωπαϊκή εκδοχή της GT R.

Φυσικά, μια μικρή αναβάθμιση αναμένεται να γίνει τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης της κατασκευής, κυρίως σε ότι αφορά στα ποσά κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες, όσο ασφαλώς και στον γνωστό V8 4λιτρο κινητήρα-πασπαρτού των Γερμανών που φιλοξενείται κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της GT. Και όχι μόνο.

Σίγουρα, ο bi-turbo κινητήρας της έκδοσης Black Series αναμένεται να ξεπεράσει σε ονομαστική απόδοση το άτυπο φράγμα των 600 ίππων και η μέγιστη ροπή του τα 700 Nm, τιμές που αναμένονται να «κατεβάσουν» την επίδοση στο τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» κάτω από τα 3,6 δλ. που επιτυγχάνει με ευκολία σήμερα η GT R._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ