top icon
Επικαιρότητα

Mercedes-Benz: Δεν θυσιάζει τα κέρδη της στο βωμό των πωλήσεων

O CEO της Mercedes δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική του αστεριού της Στουτγάρδης.

Ο Dieter Zetsche δεν προτίθεται να μειώσει τις τιμές πώλησης των αυτοκινήτων της Mercedes, ούτε και να προβεί σε γενναιόδωρες παροχές ή εκπτώσεις προκειμένου το αστέρι της Στουτγάρδης να «κυνηγήσει» την BMW αλλά και την Audi στην κούρσα των παγκόσμιων πωλήσεων. Θυμίζουμε πως την περασμένη χρονιά, η Mercedes κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο Γερμανούς… συνοδοιπόρους της καταγράφοντας 1,87 εκ. πωλήσεις, έναντι 1,91 εκ. για την BMW και 1,8 εκ. για την Audi.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Dieter Zetsche, η Mercedes θα παραμείνει premium και σε τιμή, έχοντας ταυτόχρονα ως πρωταρχικό της στόχο να προσπεράσει τους Βαυαρούς της BMW έως το τέλος της δεκαετίας. Ο CEO της εταιρείας πιστεύει ακράδαντα πως η αγορά της Κίνας αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη… πρωτιά. Ήδη, η Mercedes κατάφερε να καταγράψει τον περασμένο μήνα στη μεγαλύτερη αγορά της Ανατολής αύξηση στις ταξινομήσεις της τάξης του 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 ως απόρροια της ξαφνικής… εκτίναξης του συνόλου της, τον ίδιο πάντα μήνα, κατά 52%.  

Από πλευράς μοντέλων, η Mercedes φαίνεται να ποντάρει αρκετά όχι μόνο στην S-Class, η πορεία της οποίας δεν κάμφθηκε από το ντεμπούτο της σειράς 7 της BMW, αλλά και στις νέες C-Class Cabriolet, GLC Coupe και E-Class Estate._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ