top icon
Επικαιρότητα

Mercedes εναντίον BMW

Όλα δείχνουν πως έστω και με βραχεία κεφαλή η Mercedes-Benz θα τα καταφέρει να περάσει την BMW στη μεταξύ τους μάχη των πωλήσεων.

Τα ρεκόρ πωλήσεων που σημειώνει φέτος η Mercedes-Benz (βλ. εδώ http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-rekor-poliseon-gia-ti-mercedes) φαίνεται πως έχουν ακόμα έναν θετικό αντίκτυπο για το εργοστάσιο. Αν τόσο η πορεία των πωλήσεων μοντέλων της Mercedes όσο και η αντίστοιχη αυτών της BMW συνεχιστεί στο ρυθμό του πρώτου εξαμήνου του έτους, τότε όλα δείχνουν πως για πρώτη φορά μετά το 2005, το τέλος του έτους θα βρει την Mercedes-Benz να προηγείται της BMW στoν διεθνή πίνακα πωλήσεων.

Κι αυτό γιατί μπορεί μεν κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις της BMW να άγγιξαν τις 986.557, αποτυπώνοντας μια άνοδο της τάξης του 5,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όμως οι αντίστοιχες τις Mercedes-Benz ήταν κατά 20.062 μονάδες περισσότερες. Στην τρίτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων, σημειώνοντας επίσης αύξηση (5,6%), ακολουθεί ακόμα μια γερμανική φίρμα, η Audi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz είχε θέσει σαν στόχο της την πρωτοπορεία στη σχετική κούρσα με ορίζοντα τετραετίας, αλλά όλα δείχνουν ότι η “επικράτηση” θα έρθει νωρίτερα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ