top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Επένδυση 500 εκ. € σε εργοστάσιο στη Γαλλία για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει στη μονάδα της στο Hambach της Γαλλίας ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο επενδύοντας άμεσα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της 500 εκ. €.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των ιθυνόντων της Mercedes, το νέο αυτό ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελεί «επίλεκτο» μέλος της νεοσυσταθείσας οικογένειας EQ και θα κατασκευάζεται στο Hambach της Γαλλίας, μαζί με την ηλεκτρική έκδοση ForTwo της ομόσταβλής Smart. Παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του μοντέλου, ούτε και το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η κατασκευή του, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της ιστορίας της που θα κατασκευάζεται επί γαλλικού εδάφους.

«Το εργοστάσιο της Smart στο Hambach θα αποτελέσει τμήμα των εργοστασίων παραγωγής κόμπακτ μοντέλων της εταιρείας μαζί με το κεντρική μονάδα του Rastatt στη Γερμανία», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της Mercedes στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή που πέρασε.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μόλις Σεπτέμβριο, η Mercedes παρουσίασε την πρωτότυπη μορφή του EQC, ενός μεσαίου ηλεκτρικού SUV μοντέλου, το οποίο θα έχει αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών του της τάξης των 400 χλμ. Το εν λόγω μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Rastatt, εκεί όπου σήμερα «γεννιούνται» η A-Class, καθώς και η GLA.

Διαβάστε επίσης: Εντείνεται η εξέλιξη της νέας Mercedes EQC

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό των Γερμανών, έως το 2022 οι Mercedes και Smart σχεδιάζουν να φέρουν στην παραγωγή 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος των ιθυνόντων της Mercedes-Benz είναι οι πωλήσεις των εν λόγω αυτοκινήτων να απαριθμούν έως και το 25% των συνολικών της πωλήσεών με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Τμήμα της «ηλεκτρικής στρατηγικής» της εταιρείας αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση των ιθυνόντων της που θέλει από το 2020 και μετά όλα τα μοντέλα της Smart να κινούνται με την αρωγή ηλεκτροκινητήρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ