top icon
Επικαιρότητα

Mercedes Urban eTruck: Τρέμε Tesla

Η Mercedes εξελίσσει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό όχημα βαρέως τύπου.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Elon Musk ότι η Tesla σχεδιάζει να παρουσιάσει από την επόμενη κιόλας χρονιά τη δική της, πρωτότυπη πρόταση στην κατηγορία των φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου, η Mercedes έσπευσε να απαντήσει σήμερα δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και τα πρώτα στοιχεία της δικής της, απτής πρότασης στην εν λόγω κατηγορία. Το Unban eTruck, όπως είναι η πλήρης ονονασία του πρωτοτύπου από τη Στουτγάρδη, έχει τρεις άξονες και ωφέλιμο φορτίο 23 τόνων κινούμενο με μια φόρτιση σε μια διαδρομή μήκους 200 χλμ. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του είναι ενσωματωμένοι στην πλήμνη των τροχών του δεύτερου άξονα αποδίδοντας συνδυαστικά 335 ίππους και ροπή 1.000 Nm.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 212 kWh του Unban eTruck αποτελούνται από τρεις συστοιχίες, ενώ, εφόσον απαιτηθεί, οι άνθρωποι της Mercedes μπορούν να προσθέσουν ή και να αφαιρέσουν μια ή και περισσότερες από αυτές, ανάλογα με την απαιτούμενη από τον ιδιοκτήτη αυτονομία κίνησης του οχήματος.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η φόρτιση των μπατριών θα διαρκεί από 2 έως το πολύ 3 ώρες.

Η Mercedes φαίνεται να μην βιάζεται να βάλει σύντομα το Unban eTruck στην παραγωγή, καθώς, όπως η ίδια επισημαίνει, η ζήτηση αυτή τη στιγμή για «καθαρά» οχήματα βαρέως τύπου είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ωστόσο, η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί στις αρχές περίπου της επόμενης δεκαετίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ