top icon
Επικαιρότητα

Mini Clubman: «The Gentleman»

Με έξι πόρτες το νέο οικογενειακό Mini. Το Clubman δηλαδή… Το γνώρισαμε σήμερα για πρώτη φορά, εδώ στο Βερολίνο, στην πρώτη -στατική- δημοσιογραφική του παρουσίαση.

"The Gentleman!" Έτσι το χαρακτήρισαν στην συνέντευξη τύπου, γεμάτοι περηφάνια οι άνθρωποι της MINI, που προηγήθηκε της παρουσίασης, στην οποία δώσαμε το παρών, ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι του ελληνικού ειδικού τύπου.

Η βασική διαφοροποίηση στη φιλοσοφία, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, έχει να κάνει με τις πίσω πόρτες που πλέον είναι δύο και ανοίγουν με την κανονική φορά (το προηγούμενο είχε μία -δεξιά- και το άνοιγμά της γινόταν ανάποδα). Σε αυτές προσθέστε και τις δύο του χώρου αποσκευών και το σύνολο μας κάνει… 6 πόρτες.

Με μήκος στα 4,25 μέτρα, είναι 260 χλστ. μακρύτερο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, 161 χλστ. πλατύτερο και 24 χλστ. πιο ψηλό. Μπορεί λοιπόν για "Μίνι" να είναι μεγάλο αλλά για την κατηγορία του, έχει κόμπακτ διαστάσεις και ωραίους – έξυπνους χώρους! Όσο αφορά τον χώρο αποσκευών, σημειώστε ότι προσφέρει από 360 έως 1250 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα είναι ξαπλωμένα.

Θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.5 βενζίνης των 136 ίππων αλλά και τον νέο δίλιτρο 4κύλινδρο diesel των 150 ίππων. Το κορυφαίο της γκάμας φυσικά, θα είναι το Cooper S Clubman των 192 ίππων!

Περισσότερα για το νέο Mini Clubman στο τεύχος μας και φυσικά ακόμη πιο πολλά και πιο ουσιαστικά συμπεράσματα, όταν οδηγήσουμε τον… Gentleman._Μ.Σαλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ