top icon
Επικαιρότητα

Mitsubishi: «Alt+Ctrl+Del» με στόχο την αύξηση των πωλήσεων έως και 30%

Ανακοινώνοντας σήμερα τα αναπτυξιακά της πλάνα για την προσεχή 3ετία και με εξασφαλισμένη πλέον τη βιωσιμότητα της, η Mitsubishi επανεκκινεί θέτοντας νέους και αρκετά φιλόδοξους στόχους.

Μετά το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των πιστοποιημένων τιμών κατανάλωσης και κατ’ επέκταση των εκπομπών ρύπων σε περισσότερα από 625.000 αυτοκίνητά της που πωλήθηκαν στην Ιαπωνία έως το 2013 και τη σανίδα σωτηρίας που της προσέφερε ο Carlos Ghosn και η γαλλο-ιαπωνική συμμαχία των Renault-Nissan, ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γυρνά σελίδα ανακοινώνοντας σήμερα τα μεσοπρόθεσμα για την προσεχή 3ετία πλάνα της, στα οποία κυρίαρχη είναι η λέξη «ανάπτυξη».

Πιο συγκεκριμένα, η Mitsubishi, όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα ο CEO της, Osamu Masuko, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τόκιο, σχεδιάζει να ακολουθήσει το… δόγμα Ghosn, αυτό δηλαδή του «παγκόσμιου κατασκευαστή». Έτσι, μέσω των κοινών συνεργιών της με τις Renault και Nissan, στόχος των Ιαπώνων είναι η αύξηση των πωλήσεων έως και 30% (σ.σ.: σε απόλυτα νούμερα στις 1,3 εκ. μονάδες σε ετήσια βάση) και παράλληλα η εμπορική επέκταση και παρουσία της μάρκας στις πάντοτε σημαντικές αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τα κεφάλαια που θα δαπανηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος θα αυξηθούν κατά 60% φτάνοντας, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσει των ιθυνόντων της, στα 1,2 δις ευρώ, ποσό που θα ισοδυναμεί με το 5,5% των εσόδων της. Ανάλογα ποσά αναμένεται να επενδυθούν και στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης, ενώ συνολικά τα κεφάλαια που θα δαπανηθούν κατά τη διάρκεια της προσεχούς 3ετίας θα ανέλθουν σε πάνω από 4,5 δις ευρώ.

«Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη μάρκα. Αυτό αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα. Επίσης, θα ξεκινήσουμε να λανσάρουμε με επιτυχία νέα προϊόντα και θα πετύχουμε την οικονομική μας ανάκαμψη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του CEO της Mitsubishi.   

Και συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά θα αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο για τη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες αλλά και δαπάνες ανάπτυξης νέων προϊόντων»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ