top icon
Επικαιρότητα

MV Agusta: Προς ολική εξαγορά της από την Mercedes-Benz;

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Μercedes-Benz θα προχωρήσει στην ολική εξαγορά της MV Agusta.

Η θρυλική εταιρεία κατασκευής supersport μοτοσικλετών σημείωσε πέρυσι αύξηση πωλήσεων 30 τοις εκατό, με αποτέλεσμα τα έσοδά της να φτάσουν κοντά στα 112 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο και πάλι βρίσκεται να χρωστά στους πιστωτές της περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Μια πιθανή λύση, αν θέλουμε να πιστέψουμε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να επενδύσει σε αυτήν η Mercedes-Benz.

Πριν από δύο χρόνια, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε το 25 τοις εκατό της MV Agusta και οι δύο πλευρές φέρεται να διαπραγματεύονται τους όρους της νέας συμφωνίας. Οι Γερμανοί λέγεται ότι ενδιαφέρονται για ένα μερίδιο πλειοψηφίας, αν όχι για ολική εξαγορά, αλλά ο ιδιοκτήτης της MV Agusta Giovanni Castiglioni δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον έλεγχο της εταιρείας.

Το motorcycle.com αποκαλύπτει ότι μπορεί να στραφεί σε άλλους επενδυτές, αναφέροντας συγκεκριμένα τον πρώην ιδιοκτήτη της Ducati. Όμως οι Γερμανοί καραδοκούν κι αν η προσφορά τους είναι γενναιόδωρη, δύσκολα θα μπορέσει να αντισταθεί, με δεδομένο πως τα προβλήματα συνεχίζουν να τρέχουν και τα αναμενόμενα έσοδα δεν είναι αρκετά για να τα λύσουν.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ