top icon
Επικαιρότητα

NAIAS 2018: Lexus LF-1 Limitless Concept

Αν και πρωτότυπο, το LF-1 Limitless Concept «φωτογραφίζει» τη μορφή ενός νέου μοντέλου από το στρατόπεδο της Lexus που σύντομα θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο ψηλά από την οικογένεια LX.

Με την τρίτη γενιά του LX να βρίσκεται… εν ζωή για σχεδόν μια δεκαετία, ασφαλές είναι να εικάσει κανείς πως το Lexus LF-1 Limitless Concept, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, έρχεται να μας προϊδεάσει για τις επερχόμενες σχεδιαστικές (και όχι μόνο) προθέσεις της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των «μεγάλων» πολυτελών SUV. Κύριο χαρακτηριστικό του πρωτοτύπου είναι η ιδιαίτερα «χαμηλή» οροφή, επιλογή που παραπέμπει σε κουπέ και πολύ λιγότερο το «φαντασμαγορικό» εμπρός μέρος, που πλέον αποτελεί μια συνηθισμένη επιλογή για το πολυτελές παρακλάδι της Toyota. Σχεδιασμένο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο CALTY Design Research που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το LF-1 Limitless Concept «πατά» σε τροχούς 22 ιντσών και έχει μήκος 5.014 χλστ. και πλάτος σχεδόν 2 μ., με το μεταξόνιο να «ακουμπά» αισίως τα 3 μ.

Στο μινιμαλιστικό σε αισθητική εσωτερικό του, οι συμβατικού τύπου διακόπτες είναι ελάχιστοι σε αριθμό, καθώς τα πάντα ελέγχονται και απεικονίζονται μέσω LCD οθονών. Σύμφωνα με την Lexus δε, το σύστημα πλοήγησης του πρωτοτύπου αξιοποιεί την τεχνολογία 4D. Αναφορά σε σύστημα πιλοτικής/αυτόνομης, δε γίνεται στις επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις της ιαπωνικής φίρμας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ή τις κινητήριες μονάδες της κατασκευής. Εντούτοις, η Lexus αναφέρει χαρακτηριστικά πως η έκδοση παραγωγής θα είναι «δομημένη» με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει κυψέλες καυσίμου σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, καθώς και συμβατικές μονάδες κίνησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ