top icon
Επικαιρότητα

Νέα Toyota Supra: Με «κοστούμι» πιο κοντά στην παραγωγή

Οι νεότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Toyota Supra αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία της εξωτερικής της σιλουέτας.

Θυμίζουμε πως το ιαπωνικό κουπέ με την υβριδική καρδιά αποτελεί καρπό συνεργασίας της Toyota με τη γερμανική BMW, σύμπραξη που εκτός από την αναβίωση της Supra θα έχει ως απτό αποτέλεσμα τη «γέννηση» ενός ακόμα αυτοκινήτου που θα βασίζεται στο κοινό δάπεδο των δύο κατασκευαστών: τη νέα BMW Ζ5. Σε σχέση με την αυτή, η ειδοποιός διαφορά της νέας Supra έγκειται στο ότι θα πρόκειται για ένα σπορ κουπέ μοντέλο και όχι για ένα αντίστοιχου χαρακτήρα roadster, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Γερμανών.

Σχεδιαστικά, οι νεότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ιαπωνικής πρότασης αποκαλύπτουν ένα «προσωπείο» που παραπέμπει ολοένα και περισσότερο στο πρωτότυπο FT-1 (σ.σ.: μέχρι πρότινος, τα «μουλάρια» των δύο μοντέλων ήταν εξοπλισμένα με τους προφυλακτήρες της νέας Z5), με τα φωτιστικά σώματα να θυμίζουν αρκετά εκείνα του προγόνου της που σταμάτησε να διατίθεται το 2002. Σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι επίσης η διαμόρφωση του άνω τμήματος της οροφής με τα χαρακτηριστικά διπλά «bubbles» να πρωταγωνιστούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο η νέα Supra, όσο και η Ζ5, θα είναι τετρακίνητες. Αλλά και υβριδικές συγχρόνως, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να φέρει την υπογραφή των Βαυαρών. Σε ότι αφορά το… υπόλοιπο κινητήριο σκέλος, όλα δείχνουν πως οι δύο κατασκευαστές σκοπεύουν υιοθετήσουν δύο προηγμένους ηλεκτροκινητήρες με άγνωστη προς το παρόν απόδοση.

Η πρεμιέρα της νέας Toyota Supra πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς ή το αργότερο στις αρχές του 2018. Σίγουρα, πάντως, αμέσως μετά το ντεμπούτο της BMW Z5._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ