top icon
Επικαιρότητα

Νέες πληροφορίες για το Fiat 124 Spider

Σαφείς θα είναι οι διαφορές ανάμεσα στην «απλή» έκδοση του νέου ιταλικού roadster και της κορυφαίας εκδοχής του, που θα φέρει την υπογραφή της Abarth.

Πληθαίνουν οι πληροφορίες αναφορικά με το νέο 124 Spider, που σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό των ιθυνόντων του αμερικανο-ιταλικού Ομίλου, δεν θα φορά τελικά τα σήματα της Alfa Romeo, αλλά εκείνα της Fiat. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα έγκυρα βρετανικά αυτοκινητικά μέσα επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές που παρευρέθησαν την περασμένη μόλις βδομάδα σε ειδική εκδήλωση των Ιταλών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα σχέδια τα FCA για πάνω από 30 νέα μοντέλα της, από τo επερχόμενο μέσα στο 2016 αδελφό μοντέλο του Mazda MX-5 θα προκύψουν, όχι ένα, αλλά δύο διαφορετικά σε σχεδιασμό αυτοκίνητα. Και όταν λέμε «διαφορετικά», δεν εννοούμε δύο δίδυμες προτάσεις με επουσιώδες απλώς αισθητικές αλλαγές ή προσθήκες, αλλά για μοντέλα με εντελώς «αυτόνομο» σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, λοιπόν, η «καυτή» έκδοση Abarth του νέου 124 Spider θα διαφοροποιείται πλήρως από την απλή, με τα όλο παρουσιαστικό της να μην φέρει κανενός είδους «αναφορές» στο Fiat 500. Σε αντίθεση, το «καλό» 124 Spider, το οποίο θα κοσμείται ασφαλώς από τα logos του διάσημου ιταλικού… σκορπιού, θα αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή του αρχέτυπου μοντέλου που λανσαρίστηκε το μακρινό 1966 παραμένοντας στην παραγωγή για περισσότερα από 19 χρόνια και όχι ένα roadster προσαρμοσμένο στα σχεδιαστικά χνάρια του 500.

Εξίσου «δυνατά» όμως είναι και τα νέα που αφορούν τις κινητήριες μονάδες, οι οποίες θα φέρουν αμιγώς ιταλική υπογραφή. Πιο συγκριμένα, η «μικρή» έκδοση θα κινείται από τον γνωστό 1.400αρη MultiAir της Fiat, προσαρμοσμένο ασφαλώς στις απαιτήσεις που ορίζει η φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης (βλ. πίσω κίνηση), ενώ η Abarth μια τροποποιημένη εκδοχή του 1.75TB κινητήρα της Alfa Romeo 4C, με διαφορετική όμως διάμετρο και διαδρομή και επομένως διαφορετικό κυλινδρισμό._Χ.Α.

photo credits: Autocar

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ