top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi Q5: Η δεύτερη γενιά

Στο Παρίσι δίνει το παρών η δεύτερη γενιά του Q5.

Σχεδιαστικά, κατά την προσφιλή τους τακτική, οι στιλίστες της εταιρείας φαίνεται να ακολουθούν την οδό της εξέλιξης παρά εκείνη της ρήξης με το παρελθόν, υιοθετώντας εν προκειμένω ουκ ολίγα στοιχεία από το μεγαλύτερο Q7. Και φυσικά από το οικογενειακό Α4.

Κάτω από τις νέες γραμμές του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της Audi «κρύβουν» επιμελώς την ευέλικτη πλατφόρμα MLB την οποία μοιράζεται με τα Α4 και Α5, που προσφέρει μια σημαντική εξοικονόμηση σε ότι αφορά στο βάρος. Αλλά και σημαντικά οφέλη στην ασφάλεια και την ακαμψία.

Το μήκος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 4,66 μέτρα, ενώ το πλάτος του είναι 1,89 μέτρα και το ύψος 1,66 μέτρα. Το μεταξόνιο της δεύτερης γενιάς του Q5 είναι 2,82 μέτρα και ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 550 λίτρα.

Στην ευρωπαϊκή αγορά η Audi θα διαθέσει το premium crossover με τον κινητήρα βενζίνης 2.0 TFSI των 252 ίππων, αλλά και με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα σε τρεις εκδόσεις ισχύος (150, 163 και 190 ίπποι). Στην κορυφή των diesel θα υπάρχει ο εξακύλινδρος 3.0 TDI των 286 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων ή με το S tronic των επτά, ενώ με τον 3.0 V6 TDI θα συνεργάζεται με το οκτώ σχέσεων tiptronic.

Τέλος, όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με τετρακίνηση, εκτός από τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση των 150 ίππων, η οποία θα προσφέρεται μόνο προαιρετικά ως quattro.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ