top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Audi RS7 με τον 4λιτρο κινητήρα της Porsche Panamera

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις τεχνικές επιλογές  που θα κρύβει στα κινητήρια σύνολά του το νέο RS7.

Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας σε Βρετανούς συναδέλφους ο Υπεύθυνος Σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte. Ο Γερμανός, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ξεκαθαρίζοντας πως το νέο Audi RS7, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2018, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με τη μεγαλύτερη εξ αυτών να υιοθετεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το «απλό» RS7 θα κινείται από τον 4λιτρο V8 κινητήρα του VW Group που σήμερα απαντάται στις Porsche Panamera και Bentley Continental GT. Η ισχύ του, σύμφωνα με τον Lichte, θα είναι στην περίπτωση του νέου RS7 κοντά στους 650 ίππους. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος κινητήρας, ρυθμισμένος να αποδίδει 550 ίππους, θα κινεί και την κορυφαία έκδοση του μοντέλου σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες ιόντων λιθίου, λύση που σήμερα χρησιμοποιεί η Panamera S E-Hybrid. Εδώ, ο ηλεκτροκινητήρας θα παράγει ισχύ ίση με 150 ίππους, κάτι που θα ανεβάζει τη συνδυαστική απόδοση του όλου «πακέτου» κοντά στους 700 ίππους.

Το νέο Plug-in υβριδικό Audi RS7, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα αλουμινένια πλατφόρμα, θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 4 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ,./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ