top icon
Επικαιρότητα

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Mercedes στο Παρίσι

Με το βλέμμα στραμμένο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο ηλεκτρικό Model-X της Tesla.

Την πόλη του φωτός επέλεξε η Mercedes προκειμένου να αποκαλύψει για πρώτη φορά τις ηλεκτρικές της… ανησυχίες στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Έτσι, με δεδομένες τις πρώτες, αλλά μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη, πληροφορίες, το φουτουριστικό πρωτότυπο που θα εκτεθεί σε περίοπτη στο περίπτερα της μάρκας στο Παρίσι θα φέρει την ονομασία EQG, με τα γράμματα EG να αποτελούν από εδώ και στο εξής τα πρώτα δύο «συστατικά» της ονοματολογίας όλων των επερχόμενων στο εγγύς μέλλον αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από τη Στουτγάρδη.

Επ’ αυτού, όπως διαβάζουμε στο βρετανικό ειδικό τύπο, η Mercedes φέρεται να έχει κατοχυρώσει και τυπικά τα δικαιώματα χρήσης και άλλων, αντίστοιχων ονομάτων, πέραν του EQ, όπως για παράδειγμα τα EQ Inside, EQ Boost και EQ Genration.

Εικάζεται πως το πρωτότυπο crossover της Mercedes που από μεθαύριο ήδη θα δούμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για τον εμπρός και έναν για τον πίσω άξονα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά περί τους 374 ίππους. Η έκδοση παραγωγής, ωστόσο, δεν θα υπερβαίνει σε ισχύ τους 350 ίππους διαθέτοντας μπαταρίες ιόντων λιθίου 70kWh για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, η Mercedes δεν σκοπεύει να βγάλει σε μαζική παραγωγή την τελική μορφή του εν λόγω πρωτοτύπου νωρίτερα από το 2019.

Περισσότερες και πιο αποκαλυπτικές πληροφορίες, εντός λίγων εικοσιτετραώρων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ