top icon
Επικαιρότητα

Νέο υδρογονοκίνητο SUV από τη Hyundai

Η κορεάτικη εταιρεία μας προϊδεάζει για τις επερχόμενες κινήσεις της στην κατηγορία των υδρογονοκίνητων μοντέλων.

Το… ανώνυμο μέχρι και αυτή τη στιγμή SUV μοντέλο της Hyundai, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής της κορεάτικης εταιρείας, είναι κατά 9% πιο αποδοτικό και κατά 20% πιο ισχυρό σε σχέση με το ix35 Fuel Cell. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του υιοθετεί την τεχνολογία κυψελών τέταρτης γενιάς εξασφαλίζοντας μια αυτονομία της τάξης των 800 χλμ.

Διαθέτει τρεις ισομεγέθεις δεξαμενές αποθήκευσης του υδρογόνου, το οποίο εν συνεχεία μετατρέπεται προκειμένου να παραχθούν οι απαραίτητες ποσότητες ενέργειας για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα των 165 ίππων.

Σχεδιαστικά, η όλη σιλουέτα του αυτοκινήτου παραπέμπει στο πρωτότυπο FE Concept που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο που μας πέρασε. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επίσημη πρεμιέρα του υδρογονοκίνητου SUV της Hyundai θα πραγματοποιηθεί στο Consumer Electronics Show που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ τον προσεχή Ιανουάριο.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το πρώτο από τα 31 στο σύνολο μοντέλα που θα παρουσιάσουν συνδυαστικά οι Kia και Hyundai μέσα στα προσεχή χρόνια στην κατηγορία των οχημάτων με μηδενικούς ή πολύ χαμηλούς ρύπους.

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, το 2018 η Hyundai θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του «μικρού» Kona. Την ίδια στιγμή, η θυγατρική Genesis θα παρουσιάσει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2021 που θα έχει αυτονομία της τάξης των 500 χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ