top icon
Επικαιρότητα

Νέους κινητήρες 1,2 και 1,4 λίτρων ετοιμάζει η Mercedes

Σε συνεργασία με την Renault-Nissan και «στόχο» τις ποικίλες εκδόσεις αμαξώματος των νέων Α και Β-Class.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Mercedes ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο νέες «σειρές» κινητήρων με χωρητικότητα 1,2 και 1,4 λίτρων που θα έχουν ως… προορισμό τα «μικρά» μοντέλα της γκάμας. Όπως όλα μαρτυρούν, η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη βελτίωση των επιδόσεων στον τομέα της κατανάλωσης, αλλά και την «εκλαΐκευση» των εν λόγω μοντέλων ούτως ώστε να καταστούν ακόμα πιο προσιτά στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι 4κύλινδροι αυτοί κινητήρες διατηρούν αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία Μ282, ενώ από του χρόνου και εξής θα είναι έτοιμοι ώστε να τοποθετηθούν κάτω από το εμπρός καπό των «κόμπακτ» μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, όπως οι νέες Α-Class, CLA, GLA, GLB A-Saloon.

Οι κινητήρες αυτή, όπως σημειώνουμε και στην αρχή της αναφοράς μας, έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τη «συμμαχία» των Renault-Nissan και φυσικά θα εγκατασταθούν μόνο σε προσθιοκίνητα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Όπως κατέστη γνωστό, οι «μικροί» αυτοί 4κύλινδροι δεν καταργούν τους νέους Μ260 κινητήρες των 1,6 και 2,0 λίτρων που θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους του χρόνου στη νέα Α-Class.

Προς το παρόν, τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά των… συμμαχικών αυτών κινητήρων μικρού κυβισμού δεν είναι ακόμα γνωστά._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ