top icon
Επικαιρότητα

Nismo: Σχέδια για επέκταση της γκάμας

Το παρακλάδι της ιαπωνικής εταιρείας που είναι υπεύθυνο για τις σπορτίφ κατασκευές της Nissan μεγαλώνει, μιας και οι ιθύνοντες της μητρικής φίρμας επιθυμούν διακαώς τον άμεσο πολλαπλασιασμό των μοντέλων που θα κοσμούνται από τη διακριτική ονομασία Nismo.

Στόχος του φιλόδοξου αναπτυξιακού πλάνου των Ιαπώνων είναι όχι μόνο η αύξηση των διαθέσιμων μοντέλων που θα επιμελείται η «θυγατρική» Nismo, αλλά συγχόνως και η… εκτόξευση της εμπορικής επιρροής τους ανά την υφήλιο από τις 15.000 μονάδες σε ετήσια βάση που είναι σήμερα στις 100.000 έως και τα τέλη του 2022. Αυτή τη στιγμή, η Nismo βάζει τη σφραγίδα της στα ούτως ή άλλως σπορ μοντέλα της γκάμας της Nissan, στα GT-R και 370Z δηλαδή, αλλά και στα Juke, Note, σε ορισμένες αγορές και στο Patrol, καθώς και στο 4θυρο Sentra, με το τελευταίο να διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Με δεδομένη την απόφαση των ανθρώπων της Nissan να ενδυναμώσουν τη Nismo, βέβαιο θεωρείται πως στα άμεσα σχέδιά τους είναι να φέρουν στην αγορά αντίστοιχες εκδόσεις για τα ευρωπαϊκά Pulsar και Micra. Φυσικά, στο στόχαστρο της Nismo αναμένεται να μπει και το δημοφιλές στη γηραιά ήπειρο Qashqai ούτως ώστε το μεσαία ιαπωνικό SUV να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με το επερχόμενο Seat Ateca Cupra. Μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφορίες θέλουν τη Nismo να βάζει το… χεράκι της και στα μεγάλα pick up μοντέλα της Nissan που αυτή τη στιγμή διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ.

Υπάρχει όμως τόσο υψηλή ζήτηση τόσο για τα νυν, όσο και για τα επερχόμενα μέσα στα προσεχή χρόνια μοντέλα της Nismo; Σύμφωνα με τον Takao Katagiri, τον CEO της Nissan Motorsport, η απάντηση είναι καταφατική.

«Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα του είδους καταλαμβάνουν μερίδιο της τάξης του 5 με 10% σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα, οι πωλήσεις του Note e-Power Nismo αγγίζουν σε σχέση με τις συνολικές το 9%», δηλώνει με έμφαση ο άνθρωπος που ηγείται σήμερα του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τις αγωνιστικές κατασκευές της ιαπωνικής φίρμας. Σύμφωνα με τον Ιάπωνα, οι αγορές που εμφανίζουν αξιομνημόνευτη δυναμική για τα προϊόντα της Nismo, πέραν της Αμερικάνικης και της ευρωπαϊκής, είναι εκείνες της Κίνας, της Λ. Αμερικής και της Ν.Α. Ασίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ