top icon
Επικαιρότητα

O αντικαταστάτης της Aston Martin Vanquish θα είναι η DBS Superleggera

Αλλαγή πλεύσης στην ονοματολογία των μοντέλων της επιχειρεί η Aston Martin ξεκινώντας από τον αντικαταστάτη της Vanquish.

Ο λόγος που οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας προχώρησαν στην παραπάνω αλλαγή είναι προφανής. Κάτι που ήρθε να εξηγήσει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, με πρόσφατες δηλώσεις του: «Όταν ακούς το όνομα DBS Superleggera, ξέρεις αμέσως περί τίνος πρόκειται. Είναι ένα σούπερ GT. Έχουμε πιέσει στα όρια σε απόδοση και σχεδιασμό ώστε για να δώσουμε σε αυτό το αυτοκίνητο ξεχωριστό χαρακτήρα διασφαλίζοντας ότι και τα δύο είναι αντάξια της κληρονομιάς και του βάρους του ονόματος».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, η νέα DBS Superleggera θα τροφοδοτείται από τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων της εταιρείας, με την απόδοσή του να ξεπερνά για την περίσταση τους 700 ίππους. Οι Βρετανοί έχουν ήδη αποκαλύψει πως η πρεμιέρα του αντικαταστάτη της Vanquish θα γίνει στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου.

Εντούτοις, το εμβληματικό όνομα Vanquish δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού ειδικού Τύπου, η ονομασία αυτή θα χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο έως το 2021 «κεντρομήχανο» κουπέ της βρετανικής εταιρείας, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα, όπως η Ferrari 488 GTB και McLaren 720S.

Θυμίζουμε πως η Aston Martin χρόνια τώρα χρησιμοποιεί ονομασίες που ξεκινούν από το λατινικό γράμμα V (Vanquish, Vulcan, Valkyrie κοκ). Κάτι που όπως όλα μαρτυρούν δεν αναμένεται να συνεχιστεί με το ίδιο… πάθος στο εγγύς μέλλον._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ