top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Musk διέγραψε τις σελίδες στο Facebook των Tesla και SpaceX

Οι Tesla και SpaceX έχουν διαγράψει τις σελίδες τους στο Facebook, αφού ο Elon Musk -ο Διευθύνων Σύμβουλος και των δύο εταιρειών– φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στο κίνημα #DeleteFacebook.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν σήμερα όταν ο Elon Musk απάντησε σε μια πλειάδα «τιτιβισμάτων» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τα οποία προκαλούσαν τον ισχυρό άνδρα των Tesla και SpaceX να διαγράψει τις σελίδες των δύο εταιρειών του στο Facebook. Ο Elon Musk, αν και δήλωσε… έκπληκτος για την ύπαρξη τους, σήκωσε με μιας το γάντι. Όπερ και εγένετο, καθώς αυτή τη στιγμή και οι δύο σελίδες, οι οποίες απαριθμούσαν μέχρι σήμερα πάνω από 5 εκ. ακολούθους, είναι ανενεργές.

Παρά την κίνηση αυτή, οι λογαριασμοί των Tesla και SpaceX στo Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, παραμένουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ενεργές. Όπως φυσικά συμβαίνει και με το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk: το Twitter.

Θυμίζουμε πως το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης κλυδωνίζεται τις τελευταίες μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για κατάχρηση προσωπικών δεδομένων 50 εκ. χρηστών του από την Cambridge Analytica, η οποία, μέσω ενός περίπλοκου συστήματος που είχαν δημιουργήσει τα στελέχη της, αξιοποίησε τα στοιχεία χρηστών του Facebook προκειμένου να δημιουργήσει εκτενή προφίλ στοχεύοντας με εξατομικευμένα μηνύματα τόσο σε Αμερικανούς πολίτες που κλήθηκαν να επιλέξουν τον πρόεδρό τους το 2016, όσο και σε Βρετανούς που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ