top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Musk στέλνει ένα Tesla Roadster στον πλανήτη Άρη

Στην αρχή το όλο story έμοιαζε με φάρσα. Κι όμως, o Elon Musk δεν αστειεύεται.

Με μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, που αρχικά έμοιαζαν με αστειισμό, o Elon Musk είχε προϊδεάσει τους οπαδούς του για το όλο εγχείρημα. Ποιο είναι αυτό; Να στείλει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη ένα «πραγματικό» αντίτυπο του νέου Tesla Roadster! Και μάλιστα όχι όποιο κι όποιο, αλλά το προσωπικό του. Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου ο πάντοτε δραστήριος CEO των Tesla και SpaceX είχε προαναγγείλει την εκτόξευση στις αρχές του επόμενου κιόλας μήνα που σήμερα βρίσκεται προ των πυλών του πυραύλου Falcon Heavy από το Cape Kennedy των ΗΠΑ. Και μάλιστα, από την ίδια εξέδρα από την οποία εγκατέλειψε τη Γη στις 20 Ιουλίου του 1969 το Apollo 11. Λίγες δε ώρες αργότερα, με δεύτερη ηλεκτρονική παρέμβασή του, ο Elon Musk είχε ανακοινώσει πως στο… φορτίο του εν λόγω πυραύλου θα περιλαμβάνεται το νέο Tesla Roadster, το οποίο θα μπει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη. Και μάλιστα, για δισεκατομμύρια χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο 46χρονος Νοτιοαφρικανός. Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο συνήθως… αισιόδοξος στις προβλέψεις του CEO της Tesla είχε «προειδοποιήσει» μέσω του συγκεκριμένου τιτιβίσματός του πως το όλο εγχείρημα ενδέχεται να αποτύχει, μιας και είναι πιθανό το Falcon Heavy να ανατιναχτεί –κάτι που πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν με παλαιότερες απόπειρες της SpaceX- κατά την ανύψωσή του μετά την εκτόξευση. Που παρεμπίπτοντος θα πραγματοποιηθεί υπό τη μουσική υπόκρουση του Space Odity του David Bowie!

Σήμερα, ο Musk επανέρχεται στο όλο θέμα αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών που αποδεικνύουν(;) πως οι προθέσεις του να στέλλει ένα κόκκινο αυτοκίνητο στον κόκκινο πλανήτη (A Red Car for the Red Planet), έχουν τελικά βάση. Στο σχετικό συνοδευτικό κείμενο, ο CEO της Tesla αναφέρει αυτολεξί:

«Οι δοκιμαστικές πτήσεις νέων πυραύλων περιέχουν συνήθως προσομοιωτές μάζας με τη μορφή μπλοκ από σκυρόδεμα ή χάλυβα. Αυτό φαίνεται εξαιρετικά βαρετό. Φυσικά, ο,τιδήποτε βαρετό είναι απαίσιο, ειδικά αν πρόκειται για εταιρείες. Οπότε εμείς αποφασίσαμε να στείλουμε κάτι ασυνήθιστο. Το ωφέλιμο φορτίο θα είναι ένα πραγματικό Tesla Roadster, που θα παίζει το Space Oddity, σε μια ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Άρη δισεκατομμυρίων ετών».

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάντως θα είναι εξαιρετικά «γεμάτο» για την SpaceX, η οποία, εκτός από τις προετοιμασίες εκτόξευσης του Falcon Heavy «παρέα» με το κόκκινο Roadster του Elon Musk, θα επιχειρήσει να στείλει στο διάστημα τον πύραυλο Falcon 9, ο οποίος θα προσπαθήσει να βάλει σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη τον τέταρτο κατά σειρά επικοινωνιακό δορυφόρο φωνής και δεδομένων της Iridium._X.A. 

Διαβάστε επίσης: Elon Musk, το φαινόμενο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ