top icon
Επικαιρότητα

Ο κινητήρας Wankel θα επιστρέψει όταν…

Ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Mazda, Kevin Rice, ανοίγει ακόμα περισσότερο τα… χαρτιά της ιαπωνικής εταιρείας αναφορικά με το μέλλον του περιστροφικού κινητήρα. Και φυσικά, του πρωτοτύπου RX-Vision.

Με αφορμή την παρουσία της Mazda και του RX-Vision στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este στο Κόμο της Ιταλίας, ο Kevin Rice μίλησε στο βρετανικό Top Gear για τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας αφήνοντας και εκείνος ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανόδου στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι του περιστροφικού της κινητήρα.

Χαρακτηριστικά, ο Kevin Rice, είπε: «Κανένας δεν θα μπορούσε να εξελίξει τον περιστροφικό κινητήρα. Εμείς πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτόν και το κάναμε. Ποτέ δεν σταματήσαμε όμως να τον εξελίσσουμε. Δεν τον αφήσαμε ως είχε στο RX-8. Στη Mazda έχουμε μια ειδική ομάδα που συνεχίζει να τον εξελίσσει μέχρι και αυτή τη στιγμή. Όταν το κοινό θα είναι έτοιμο να αγοράσει ξανά τον περιστροφικό κινητήρα, θα είμαστε έτοιμοι να του τον παρέχουμε».

Μιλώντας για το RX-Vision, o Διευθυντής Σχεδιασμού της Mazda δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την απήχησή του. Μέσα στην Mazda λατρεύουμε όλοι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά το να βλέπεις εδώ στην Ιταλία στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este το πόσο εντυπωσιασμένος είναι  κόσμος, μας σοκάρει. Με την καλή έννοια, ασφαλώς!».

Σε ερώτηση αν τελικά το πρωτότυπο RX-Vision θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, ο Kevin Rice χαμογέλασε δηλώνοντας με νόημα: «Θα θέλαμε πολύ να το κατασκευάσουμε»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ