top icon
Επικαιρότητα

O Marchionne μιλά -ξανά- για είσοδο της Alfa Romeo στην F1

Σε σημερινή του συνέντευξη στην ιταλική Gazzetta dello Sport, ο 63χρονος μάνατζερ επανέρχεται στο «σενάριο» εισόδου της μιλανέζικης φίρμας στο πολύχρωμο τσίρκο της F1.

O Sergio Marchionne… χτυπά ξανά, όπως το συνηθίζει άλλωστε, βάζοντας ξανά στο τραπέζι τη συζήτηση για μια δυναμική επάνοδο της Alfa Romeo στον, ούτως ή άλλως, φαντασμαγορικό κόσμο της Formula 1. Είναι ηλίου φαεινότερο πως το συγκεκριμένο… όραμα του δραστήριου CEO της Fiat Chrysler Automobiles σχετίζεται με την αγωνιώδη προσπάθεια τόσο του ιδίου, όσο και των μετόχων της νεοσύστατης FCA, να αναστήσουν το πρεστίζ της μιλανέζικης φίρμας και, μαζί με αυτό, βέβαια, τις πωλήσεις της, καθιστώντας την πάση θυσία μια «παγκόσμια μάρκα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο της εφημερίδας, ο Marchionne…. εξέλιξε ακόμα περισσότερο την ιδέα του, υποστηρίζοντας ευθαρσώς πως η επιστροφή της Alfa Romeo στην F1 πρέπει να γίνει με δική της ομάδα, σε συνεργασία ασφαλώς με την Ferrari.

«Για να αναστηλώσει το όνομα της, πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την επάνοδό της στην F1. Πώς; Προφανώς σε συνεργασία με την Ferrari», ήταν η ακριβής δήλωση του Ιταλού.

Συμπληρώνοντας, ο Marchionne ξεδίπλωσε μια ακόμα πτυχή των -ομολογουμένως- αισιόδοξων βλέψεών του:

«Η Alfa Romeo είναι ικανή να φτιάξει το δικό της σασί, όπως είναι ικανή να φτιάξει και τον δικό της κινητήρα»!

Ερωτηθείς πως θα έβλεπε τη συμμετοχή της Alfa Romeo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και συγκεκριμένα στο 24ωρο LeMans, ο Ιταλός ήταν ξεκάθαρος: «Θα την προτιμούσα στην F1».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης, ο Marchionne τόνισε πως «το σημαντικότερο είναι να κάνουμε και άλλους κατασκευαστές να μπουν στα grand prix».

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια περί… απόβασης της γερμανικής Audi στην F1, o CEO της FCA δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς  και ήταν έτοιμοι να το πράξουν, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση με την Volkswagen τα ανατίναξε όλα»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ