top icon
Επικαιρότητα

«Όχι» στη συγχώνευση με τη Renault, λέει η Nissan

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan απέρριψε την ιδέα της συγχώνευσης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το Γάλλο εταίρο της.

Όπως είχαμε επισημάνει με παλαιότερη ανάρτησή μας, ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα που θέλουν τις Nissan και Renault να «συστεγάζονται» σε μια νέα, κοινή εταιρεία υπό τις διαταγές πάντα του Carlos Ghosn. Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο διακαής αυτός πόθος της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ της Renault, δε φαίνεται να βρίσκουν γόνιμο έδαφος στο ιαπωνικό στρατόπεδο, με τον CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, να δηλώνει εμφατικά χθες σε συνέντευξή που παρεχώρησε στο Nikkei ότι «δεν έχει αξία» η συνένωση των δύο εταιρειών και πως μία τέτοια κίνηση θα «έχει παρενέργειες και για τις δύο μεριές».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o Saikawa φέρεται να δήλωσε ότι η Nissan προσπαθεί να διατηρήσει τον υπάρχοντα ρόλο της στην τριπλή συμμαχία της με τις Renault και Mitsubishi εστιάζοντας αυτή τη στιγμή την προσοχή της στην πιο χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση της δικής της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Nissan κατέχει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Renault, χωρίς μάλιστα να κατέχει δικαιώματα ψήφου στο ΔΣ της γαλλικής εταιρείας. Από τη μεριά της, η τελευταία «μετέχει» στην ιαπωνική εταιρεία σε ποσοστό που ανέρχεται σήμερα στο 43,4%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ