top icon
Επικαιρότητα

Οι νέες προτάσεις της Subaru στην Έκθεση του Τόκιο

Το μενού των Ιαπώνων της Subaru περιλαμβάνει το Impreza S208, την έκδοση STi Sport του BRZ, αλλά και το πρωτότυπο Viziv Performance.

Στις 25 του επόμενου μήνα ανοίγουν και επίσημα οι πύλες της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, μιας παγκόσμιας γιορτής της αυτοκίνησης στην οποία την τιμητική τους έχουν οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες. Μια από αυτές είναι και η Subaru, η οποία μας αποκαλύπτει μερικώς σήμερα τις νέες της προτάσεις που θα αποκαλυφθούν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η πιο σημαντική εξ αυτών είναι το Viziv Performance Concept (σ.σ.: όπου Viziv σημειώστε vision for innovation), ένα πρωτότυπο που «φωτογραφίζει» την επόμενη γενιά των Impreza WRX και WRX STi που αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας μετά το 2020. Το πρωτότυπο υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic X Solid, με τις εξωτερικές επιφάνειες να χαρακτηρίζονται από την απουσία των παραδοσιακών καθρεπτών, καθώς και από την ύπαρξη έντονων καμπυλών. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το Viziv Performance Concept θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρείας θα δώσουν το «παρών» και δύο ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής των Impreza και BRZ, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά στην Ιαπωνία σε όσους ενδιαφερόμενους μέσω κλήρωσης(!). Το νέο Impreza S208, που φυσικά αποτελεί τον διάδοχο του S207 που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια, κινείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2λιτρου μπόξερ κινητήρα της μάρκας, ο οποίος αποδίδει… άγνωστη προς το παρόν ισχύ. Θυμίζουμε πως το αντίστοιχο διαμάντι του S207 απέδιδε 323 ίππους και 431 Nm. Το ιαπωνικό σεντάν, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε μόλις 450 αντίτυπα, διαθέτει διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ακόμα πιο χαμηλό κέντρο βάρους και οροφή κατασκευασμένη από carbon.

Το BRZ STi Sport δεν είναι παρά μια πιο σπορτίφ σε εμφάνιση και οδική συμπεριφορά έκδοση του γνωστού πισωκίνητου κουπέ των Ιαπώνων. Προς το παρόν και με δεδομένο ότι ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός μπόξερ κινητήρας δεν θα διαθέτει σημαντικές αποκλίσεις σε απόδοση, η Subaru περιορίζεται στο να ανακοινώσει πως τα μόλις 100 αντίτυπα του μοντέλου θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο χρώμα Cool Grey Kinaki των φωτογραφιών._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ