top icon
Επικαιρότητα

To one-off «ξεσκούφωτο» πρωτότυπο Nissan Leaf Open Car

Δεν ξέρουμε αν η… μεταποίηση ενός ταπεινού χάτσμπακ αυτοκινήτου σε convertible, ή ακόμα και σε pick-up, αποτελεί πλέον μόδα, σίγουρα πάντως πρόκειται για ακόμα μία «ανορθόδοξη» παραλλαγή, έστω και πρωτότυπη, ενός ιδιαίτερου και σίγουρα ξεχωριστού μοντέλου. Για την περίσταση, του ηλεκτρικού Nissan Leaf δεύτερης γενιάς.

Δεν έχει περάσει πάνω από ένα 24ώρο από την αποκάλυψη της pick-up πρωτότυπης έκδοσης του Civic Type R και σήμερα είναι η σειρά της Nissan να…. κόψει και να ράψει το καθ’ όλα ταπεινό, για την περίσταση, Leaf δεύτερης γενιάς που ήδη πάτησε τους τροχούς του και στην Ελλάδα. Εν προκειμένω, δεν πρόκειται για… αγροτικό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Honda, αλλά για ένα Open Top, το οποίο είδε σήμερα το φως τη δημοσιότητας στο Τόκιο της Ιαπωνίας στα πλαίσια ενός περιβαλλοντικού forum στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντές της, το one-off Nissan Leaf Open Car, όπως επισήμως αποκαλείται, δεν πρόκειται πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής αποτελώντας απλά ένα πρωτότυπο που κατασκευάστηκε από μία ομάδα «ανήσυχων ανθρώπων της Nissan με στόχο τον εορτασμό των 100.000 αντιτύπων του… κανονικού ηλεκτρικού μοντέλου που από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν διατεθεί στην αγοράς της Ιαπωνίας.

Σχεδιαστικά, εντύπωση προκαλεί η απουσία αναδιπλούμενης οροφής, είτε σκληρής είτε υφασμάτινης, η παρουσία μιας ευμεγέθουςς πλάτης στο πίσω κάθισμα, που σε αντίθεση με εκείνο του «κλειστού» Leaf μπορεί να φιλοξενήσει δύο αντί για τρεις επιβάτες, καθώς φυσικά και η… έλλειψη οροφής και πίσω θυρών. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η Nissan δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, βέβαια…_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ