top icon
Επικαιρότητα

Opel GT Concept: Πρώτες εικόνες

Τηρώντας την υπόσχεσή της, η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του GT Concept, που θα δούμε στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης.

Με coupe δίθυρο αμάξωμα, ο προπομπός του μοντέλου παραγωγής του Opel GT της γενιάς μας, διατηρεί στη σχεδίασή του τις κλασικές γραμμές που χάραξε ο Erhard Schnell, δημιουργός του πρώτου GT το 1964. Μια κόκκινη γραμμή διατρέχει τις πλαϊνές του επιφάνειες, ενώ το εμπρόσθιο τμήμα θυμίζει έντονα το Monza Concept των καιρών μας. Νεωτεριστικό στοιχείο η έλλειψη λαβών στις πόρτες και η απουσία καθρεπτών. Τόσο ο οδηγός όσο και ο επιβάτης αποκτούν πρόσβαση στο εσωτερικό, μετά το πάτημα ενός touchpad που είναι ενσωματωμένο στην κόκκινη γραμμή. Δύο κάμερες έχουν τοποθετηθεί πίσω από τους θόλους των τροχών, μεταδίδοντας εικόνες σε δύο οθόνες στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά του πιλοτηρίου, καταργώντας τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Το πισωκίνητο concept με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο μας προσφέρει μια ακόμη έκπληξη, όσον αφορά στην επιλογή του μηχανικού συνόλου του: Πρόκειται γαι τον τρικύλινδρο turbo του λίτρου, που συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων και αποδίδει για την περίσταση 145 ίππους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, το GT Concept επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε οκτώ δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 215 χιλιομέτρων την ώρα. Η επίσημη παρουσίασή του στο κοινό είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαρτίου, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ