top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Τίτλοι τέλους για τους κινητήρες ντίζελ;

Η τρέχουσα γενιά των κινητήρων ντίζελ της Porsche –ή μήπως της VW;- ενδέχεται να είναι και η τελευταία που δούμε κάτω από το καπό των SUV μοντέλων της μάρκας.

Αποτάσσεσαι την πετρελαιοκίνηση; Απεταξάμην! Κάπως έτσι φαίνεται να αντιμετωπίζει πλέον η Porsche το συγκεκριμένο καύσιμο, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο ίδιος ο επικεφαλής της μάρκας, Oliver Blume, σε πρόσφατες δηλώσεις του. Έτσι, μια μάλλον αναμενόμενη κίνηση, η Porsche δεν κρύβει τις προθέσεις της οι οποίες την θέλουν να γυρίζει την πλάτη της στους πετρελαιοκινητήρες το αργότερο έως το 2020 σε μια προφανή προσπάθεια των ιθυνόντων της να αποτινάξουν από πάνω τους τις όποιες σκιές έχει αφήσει στους κόλπους της μάρκας το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που από το Σεπτέμβριο του 2015 πλήττει τη μητρική -και όχι μόνο- εταιρεία.

«Ασφαλώς και σκεπτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Porsche.

Και προσέθεσε:

«Η στάση μας σε ότι αφορά στους κινητήρες ντίζελ θα αποσαφηνιστεί στα τέλη περίπου της δεκαετίας στα πλαίσια όμως μια συνολικής στρατηγικής στον τομέα των κινητήρων».

Αυτή τη στιγμή οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της Porsche αντιπροσωπεύουν, με αιχμή του δόρατος τις Macan και Cayenne, ένα ποσοστό της τάξης του 15% στο σύνολο των πωλήσεών της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ