top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Citroen Berlingo

Νέους κινητήρες και πλατφόρμα, ανανεωμένη σχεδίαση, περισσότερη πρακτικότητα και δύο εκδόσεις με διαφορετικό μήκος φέρνει μαζί του το νέο Citroen Berlingo.

Μπορεί τα MPV μοντέλα να παραγκωνίζονται εμπορικά σε σχέση με τα διαδεδομένα πλέον SUV, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούν να κερδίζουν την προτίμηση μιας σημαντικής μερίδας αγοραστών ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Citroen Berlingo, που μετά το γνωστό μας C3 αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στη γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σήμερα, με αφορμή την παρουσία της Citroen στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το γαλλικό εργοστάσιο παρουσιάζει τη νεότερη εκδοχή του, η οποία δανείζεται για την περίσταση όλα σχεδόν τα γνώριμα από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας σχεδιαστικά γνωρίσματα. Η σημαντικότερη, εντούτοις, διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η υιοθέτηση της πλατφόρμας EMP2, πάνω στην οποία πατούν ουκ ολίγα μοντέλα του γκρουπ PSA.

Από εκεί και πέρα, εκτός από το διαφορετικό προσωπείο, στο νέο Berlingo το εμπρός παρπρίζ έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός, ενώ χαρακτηριστική είναι και η παρουσία των γνωστών air-bumps στο πλάι, στο χαμηλότερο σημείο των θυρών (σ.σ.: οι πίσω είναι συρόμενες).

Η Citroen προσφέρει το νέο MPV μοντέλο της σε δύο εκδόσεις, με διαφορετικό μήκος. Η «Μ» έχει μήκος 4,4 μ. και η «XL» 4,75 μ., ενώ και οι δύο διαθέτουν πέντε πόρτες και επτά θέσεις στην ανανεωμένη τους καμπίνα. Με ωφέλιμο μήκος φόρτωσης τα 2,7 μ., η «κοντή» εκδοχή του μοντέλου μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές με χωρητικότητα 775 λίτρα (5θέσια διάταξη), τιμή αυξημένη κατά 100 λίτρα σε σχέση με το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην καμπίνα του αυτοκινήτου συναντώνται επίσης 28 διαφορετικοί αποθηκευτικοί χώροι οι οποίοι έχουν χωρητικότητα 186 λίτρα. Ο πλέον χαρακτηριστικός αποθηκευτικός χώρος είναι εκείνος που απαντάται στην οροφή (Modutop, τον αποκαλούν οι Γάλλοι), ο οποίος είναι προσβάσιμος από τους επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων.

Στην «ΧL» το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης αγγίζει τα 3,05 μ. (5θέσια διάταξη) και ο χώρος φόρτωσης τα 1.050 λίτρα. Στην 7θέσια διάταξη, το «μακρύ» Berlingo διαθέτει δύο αφαιρούμενα πίσω καθίσματα, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν σε μια διαδρομή μήκος 130 χλστ. κατά το διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου, κάτι που δεν απαντάται στην έκδοση Μ.

Σε ότι αφορά τις μονάδες κίνησης, κάτω από το καπό διαθέσιμος είναι ο γνωστός 1.2 PureTech βενζινοκινητήρας του γκρουπ PSA σε εκδόσεις με 110 κι 130 ίππους. Στην αντίπερα όχθη, το «παρών» δίνει ο νέος πετρελαιοκινητήρες της γενιάς BlueHDi των 1,5 λίτρων, σε εκδόσεις με απόδοση 75, 100 και 130 πλέον ίππων. Ανάλογα με την έκδοση, οι κινητήρες αυτοί συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή με το νέο 8τάχυτο αυτόματο (ΕΑΤ8) του γκρουπ PSA.

Φυσικά, το νέο Citroen Berlingo εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως τα Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitoring, Trailer Stability Control κοκ, καθώς και με όλα τα γνωστά πλέον καλούδια συνδεσιμότητας (Android Auto, Apple CarPlay, MirrorLink, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ