top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Nissan GT-R Nismo

Μετά την πρόσφατη πρεμιέρα του ανανεωμένου στα σημεία Godzilla, είναι η σειρά της έκδοσης Nismo να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της. Που; Στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το ανανεωμένο GT-R Nismo εκεί ακριβώς όπου πραγματοποιήθηκε η εξέλιξή του, στο περιθώριο μάλιστα του 24ωρου αγώνα αντοχής που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην γερμανική πίστα-ειδική διαδρομή. Όπως συμβαίνει και με το «βασικό» ιαπωνικό κουπέ, που με τις επιδόσεις του έφερε τα πάνω κάτω σε σχέση με το γερμανικό και όχι μόνο κατεστημένο της κατηγορίας, το νέο Nismo ξεχωρίζει για το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, στο οποίο σήμα κατατεθέν αποτελεί ο νέος προφυλακτήρας, ο οποίος είναι κατασκευασμένος για λόγους ακαμψίας από ανθρακονήματα, η μαύρη γρίλια σε σχήμα V, καθώς και το ενισχυμένο καπό, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιάπωνες, «δεν παραμορφώνεται στις υψηλές ταχύτητες κίνησης του αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με τη Nissan, το νέο GT-R Nismo παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες κάθετης δύναμης στον εμπρόσθιο άξονα από κάθε άλλο σπορ μοντέλο που έχει κατασκευάσει η εταιρεία.

Σε ότι αφορά την κινητήρια μονάδα, ο γνωστός V6 twin-turbo κινητήρας των 3,8 λίτρων (βλ. VR38DETT) αποδίδει 30 επιπλέον ίππους σε σχέση με εκείνον του «απλού» φτάνοντας χάρη στους ενισχυμένους υπερσυμπιεστές τους 600 ίππους, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους στις 6.800 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία ανακοινώνει πως επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στα ελατήρια και τα αμορτισέρ, όσο και στις αντιστρεπτικές δοκούς, πράγμα που έχει επιφέρει μια βελτιωμένη κατά 2% συμπεριφορά στις στροφές σε σχέση με το απελθόν Nismo.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το έμπειρο μάτι θα εντοπίσει σε σχέση με το GT-R των 570 ίππων τα επενδεδυμένα με δέρμα μπάκετ καθίσματα της Recaro, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, καθώς και τις κόκκινες πινελιές από αλακαντάρα σε πολλά σημεία του.

Το νέο GT-R Nismo, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα, κατασκευάζεται στο Tochigi της Ιαπωνίας, ενώ οι χειροποίητοι κινητήρες του, στη Yokohama._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ