top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Skoda Kamiq

Η Skoda επιχειρεί με το νέο Kamiq να κερδίσει το μεγάλο εμπορικό στοίχημα στην αγορά της Κίνας.

Το ότι το σύνολο σχεδόν της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής… περιστρέφεται πλέον γύρω από την Κίνα και τις ιδιαιτερότητες της εν λόγω αγοράς, δεν είναι μυστικό. Κι αυτό, γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική αρένα του πλανήτη, με περισσότερες από 17 εκ. πωλήσεις σε ετήσια βάση, αριθμός που σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν από τους μεγάλους «παίχτες» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένας από αυτούς είναι και η Skoda, η οποία προσδοκά με άρμα το νέο Kamiq, αλλά και τα υπόλοιπα SUV μοντέλα της, τα Karoq και Kodiaq, να κερδίσει με ορίζοντα το 2020 την εμπιστοσύνη 600.000 αγοραστών στην Κίνα σε ετήσια βάση.

Το νέο Kamiq είναι ένα «μικρό» SUV, με το μήκος του να φτάνει τα 4,39 μ., το πλάτος τα 1,781 μ. και το ύψος τα 1,593 μ. Το μεταξόνιο του υπερβαίνει κατά τι τα 2,61 μ. φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό έναν 1.500άρη κινητήρα με απόδοση 110 ίππων και ροπή 150 Nm. Όπως ανακοινώθηκε, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Στα highlights του μοντέλου συγκαταλέγεται η τεχνολογία φωνητικών εντολών, για την οποία υπεύθυνη είναι η κινεζική εταιρεία iFLYTEK. Φυσικά, έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τις εντολές του οδηγού στην κινεζική διάλεκτο.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το νέο Skoda Kamiq αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες αμέσως μετά το ντεμπούτο του μοντέλου στην Έκθεση του Πεκίνου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ