top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Nissan GT-R Track Edition

Μια έκδοση του μοναδικού Nissan GT-R με ακόμα πιο οδηγοκεντρικό προφίλ που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να είχαμε στο γκαράζ μας. Όχι ότι και η «βασική» θα μας χαλούσε…

Η έκδοση Track Edition, λεπτομέρειες της οποίας αποκαλύφθηκαν σήμερα από την ιαπωνική εταιρεία, τοποθετείται πιο χαμηλά από τα κορυφαίο Nismo και φυσικά ένα «κλικ» πιο πάνω απέναντι στα απλά GT-R. Η σημαντικότερη αναβάθμισή του σε σχέση με τα τελευταία έγκειται στην ανάρτηση, με τους Ιάπωνες να τοποθετούν λύσεις που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Bilstein. Εκτός από τη νέα ανάρτηση, η οποία φέρει την ονομασία Damptronic, η εμπρός αντιστρεπτική δοκός έχει αντικατασταθεί με μια ελαφρύτερη, συμβάλλοντας, σύμφωνα με τους Ιάπωνες της Nissan, στην ενίσχυση της ακαμψίας και την καλύτερη αίσθηση στις στροφές.

Από εκεί και πέρα, το νέο GT-R Track Edition «πατά» σε τροχούς με διάμετρο 20 ίντσες της Nismo. Μικρές αλλαγές έγιναν και στο σχήμα του εμπρός προφυλακτήρα, προφανώς για λόγους αροδυναμικής και πολύ λιγότερο για να ενισχυθεί η αισθητική… καλαισθησία της ειδικής αυτής κατασκευής.

Κάτω από το καπό φιλοξενείται ο γνωστός και χειροποίητος, ασφαλώς, 3.8 V6 twin turbo κινητήρας της Nissan, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 570 αντί για 565 ίππους, σε συνδυασμό με 637 Nm ροπής, αντί για 633 του μηχανικού συνόλου που λανσαρίστηκε στα «βασικά» GT-R τον περασμένο Μάρτιο.

Παρ’ ότι πρόκειται για μια έκδοση με σαφή οδηγοκεντρικό προσανατολισμό, η οποία ενδείκνυται, όπως μαρτυρά και η ονομασία της, για χρήση εντός πίστας, οι Ιάπωνες απεδείχθησαν ιδιαίτερα… γενναιόδωροι αναφορικά με τον εξοπλισμό άνεσης του αυτοκινήτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο βάρους. Έτσι, στη γνώριμη καμπίνα θα συναντήσει κανείς μεταξύ άλλων ένα εξαιρετικά αποδοτικό ηχοσύνολο της Bose καθώς και ένα ιδιαίτερα πλήρες σύστημα πολυμέσων, που συνδυάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της έκδοσης, στόχος της Nissan είναι η διάθεσή της κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία. Ωστόσο, από το εμπορικό πεδίο… βολής του νέου GT-R Track Edition δεν αποκλείεται (τυπικά, τουλάχιστον) καμία επιμέρους αγορά, τόσο εντός όσο και εκτός των γεωγραφικών ορίων της γηραιάς ηπείρου.

Για την ιστορία, η τιμή της έκδοσης Track Edition στη Μ. Βρετανία ορίστηκε στις 91.950 £. Ήτοι, 105.950 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ