top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Ferrari 812 Superfast

Πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην 70ετή πορεία της εταιρείας. Και συνάμα, για την τελευταία ατμοσφαιρική και 12κύλινδρη δημιουργία από το Μαρανέλο.

Ο διάδοχος της F12 Berlinetta που θα παρουσιαστεί και επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, χρησιμοποιεί μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα εκδοχή του κινητήρα της τελευταίας. Με 234 επιπλέον κ.εκ., το νέο διαμάντι των 6,5 λίτρων των Ιταλών αποδίδει 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. (εξ ου και η ονομασία 812 που υποδηλώνει την ισχύ σε συνδυασμό με τον αριθμό των κυλίνδρων) και 718 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. συνδυαζόμενο με ένα αναβαθμισμένο σε απόδοση και αντοχή, φυσικά, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις μετάδοσης. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του νέου αυτού υπερ-αυτοκινήτου, η νέα 812 Superfast μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,9 δλ. εξασφαλίζοντας τελική της τάξης των 340 χλμ./ώρα, επιδόσεις που δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με εκείνες της ελαφρύτερης κατά 110 κιλά, F12 Berlinetta.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ferrari προχώρησε για λογαριασμό της νέα 812 Superfast στην υιοθέτηση ενός συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, το οποίο συνεργάζεται με το γνωστό Slide Slip Control. Ταυτόχρονα, ο αντικαταστάτης της F12 Berlinetta είναι εφοδιασμένος με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος τετραδιεύθυνσης της έκδοσης tdf, που φέρει την ονομασία Virtual Short Wheelbase.

Σχεδιαστικά, η 812 Superfast δεν αποτελεί παρά την εξέλιξη της F12 Berlinetta, παρ΄ότι όλα σχεδόν τα εξωτερικά της τμήματα είναι νέα. Συνολικά, η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι σαφώς πιο επιθετική, χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στη διαφορετική μάσκα και στα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός μέρος, τα οποία αυξάνουν τα ποσά της κάθετα παραγόμενης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες, χωρίς μάλιστα να αυξάνουν την αεροδυναμική αντίσταση.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως το όνομα Superfast χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Ιταλούς τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 σε πολλά μοντέλα και εκδόσεις, με χαρακτηριστικότερη την 500 Superfast._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ