top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την 004S της Scuderia Cameron Glickenhaus

Μια ακόμα υπερκατασκευή που γεννήθηκε για να κυκλοφορεί στους δρόμους αλλά πρωτίστως στις πίστες.

Για όσους μυημένους με τα αυτοκινητικά τεκταινόμενα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η εταιρεία… ονείρων που ίδρυσε ο James Glickenhaus είναι περισσότερο γνωστή για τις αγωνιστικές της κατασκευές και λιγότερο για τα αυτοκίνητα δρόμου, τα οποία, κακά τα ψέματα, δημιουργούνται με στόχο να εξελιχθούν σε «όπλα» με τα οποία η  Scuderia Cameron Glickenhaus θα πρωταγωνιστήσει στους πιο καταξιωμένους θεσμούς αγώνων ανά τον κόσμο. Όπως οι 24 Ώρες του Nurburgring και το θρυλικό Le Mans. Έτσι, ο μάλλον άσημος στην Ευρώπη αμερικάνικος οίκος, που πλέον έχει επισήμως χαρακτηριστεί ως «Low Volume Manufacture», μετά την SCG 003C που είδαμε να αποκαλύπτεται πριν δύο περίπου χρόνια, φέρνει σήμερα στο φως την 3θεσια 004S.

Αναμφίβολα, σήμα κατατεθέν του νέου αυτού hyper-car είναι η κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης –αλά McLaren F1- και λιγότερο οι επιλογές στα μηχανικά μέρη, που για τα δεδομένα του είδους φαντάζουν αρκετά συμβατικές. Όπως και να ΄χει, την κίνηση εξασφαλίζει ένας 5λιτρος V8 κινητήρας με δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους στις 8.200 σ.α.λ. και ροπή 720 Nm συνδυαζόμενος μ’ ένα χειροκίνητο 6άρι με «χτένι». Θυμίζουμε πως η έκδοση δρόμου της SCG 003C τροφοδοτούνταν από έναν «δίτουρμπο» V8 κινητήρα 4,4 λίτρων, ο οποίος απέδιδε με τη σειρά του 800 ίππους, σε συνδυασμό με ένα σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων.

Όπως αποκαλύπτουν οι άνθρωποι της Scuderia Cameron Glickenhaus το πρώτο «πραγματικό» πρωτότυπο της νέας 004S αναμένεται να πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο στα μέσα της επόμενης χρονιάς προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέλιξή του σε πραγματικές συνθήκες. Σχεδιαστικά, οι επιρροές στο σώμα 004S παραπέμπουν τόσο στην P4/5 Competizione (εμπρός μέρος) όσο και στην 003C (πίσω μέρος), ενώ στις carbon επιφάνειες του αρκετά ειναι στοιχεία που διόλου τυχαία θυμίζουν το Ford GΤ.

Η τιμή της 004S υπολογίζεται στα 400.000 δολάρια, ενώ αν επιθυμείτε μέσα στο 2019 να αποκτήσετε οποιοδήποτε από τα 25 πρώτα αντίτυπά του (Founders Edition), θα χρειαστεί από τώρα να καταβάλλετε στην αμερικάνικη εταιρεία προκαταβολή ύψους 40.000 δολαρίων. Σύμφωνα με την Scuderia Cameron Glickenhaus, η παραγωγική δυναμική του μοντέλου θα περιοριστεί σε ετήσια βάση στις 250 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ