top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την BMW M4 GT4 (video)

Η πιο καθαρόαιμη μέχρι στιγμής εκδοχή της BMW M4 με τον κωδικό GT4 μπορεί πλέον να γίνει δική σας. Αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση και με κόστος «μόλις» 169.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του 24ώρου αγώνα που πραγματοποιείται στην πίστα του Nurburgring, η γερμανική εταιρεία και ειδικότερα η BMW Motorsport αποκαλύπτουν το νέο τους «όπλο» το οποίο θα είναι πλήρως διαθέσιμο από την επόμενη σεζόν σε όσους διαθέτουν την… όρεξη αλλά και τα απαραίτητο ρευστό, βέβαια, για τη συμμετοχή τους στους αγώνες ταχύτητες ανά τον κόσμο.

Η νέα BMW M4 GT4 κουβαλά στα σωθικά της πολλά μέρη από της πολιτικές εκδόσεις της σειράς και συνάμα ουκ ολίγες λύσεις που γνωρίσαμε στη μεγαλύτερη M6 GT3. Συγκεκριμένα, από την M4 GTS προέρχονται τόσο ο 3λιτρος και 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας της, όσο και το «διπλόδισκο» κιβώτιο ταχυτήτων των 7 σχέσεων. Σε ότι αφορά στην απόδοση, οι ιθύνοντες της BMW Motorsport δεν ανακοινώνουν ακριβή στοιχεία, μιας και οι τιμές ισχύος και ροπής δεν είναι «σταθερές». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους, η κεντρική μονάδα ελέγχου του 6κύλινδρου διαμαντιού μπορεί να ρυθμιστεί με ποικίλους τρόπους με την ECU να μπορεί να «παραμετροποιηθεί» ανάλογα με την πίστα και τις εκάστοτε απαιτήσεις του οδηγού αλλά και της αγωνιστικής ομάδας, φυσικά, που «διαχειρίζεται» το αυτοκίνητο.

Το τελευταίο, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη δοκιμαστεί για πάνω από 20.000 χλμ. ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στην ανάρτηση της Ohlins και συγρόνως ώστε να «καλιμπραριστούν» εκ νέου τόσο το DSC, όσο και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων. Τα τελευταία αποτελούνται από 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 390 και 355 χλστ. της AP Racing εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, η M4 GT4 έχει περάσει από την προφανή διαδικασία της… δίαιτας με την οροφή, το εμπρός καπό και τις πόρτες να είναι κατασκευασμένες από carbon. Στον τομέα της αεροδυναμικής, το γερμανικό «όπλο» έχει βελτιστοποιηθεί με τους ιθύνοντες της BMW Motorsport να έχουν ξοδέψει αρκετές ώρες δοκιμών στην ιδιόκτητη αεροδυναμική τους σήραγγα. Στην καμπίνα, τέλος, στην οποία δεσπόζει το αγωνιστικό κάθισμα της Μ6 GT3 και το αγωνιστικό αλά F1 τιμόνι, έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά στοιχεία και αξεσουάρ.  

Όπως ανακοινώθηκε, στο πηδάλιο του αυτοκινήτου που θα συμμετάσχει στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring θα βρεθούν οι Dirk Adorf, Ricky Collard και Jörg Weidinger καθώς και ο Βρετανός δημοσιογράφος,  Jethro Bovingdon._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ