top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την έκδοση ’67 Heritage Edition του Ford GT

Μια επετειακή έκδοση του εντυπωσιακού κουπέ της Ford που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην αγωνιστική κατασκευή με την οποία η εταιρεία του μπλε οβάλ κέρδισε τον 24ώρο αγώνα του Μαν το 1967.

Ακολουθώντας τα περσινά της χνάρια, η Ford έρχεται να προσθέσει στην ήδη περιορισμένη παλέτα των 1.000 μόλις αντιτύπων του νέου GT μια ακόμα επετειακή έκδοση που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στη νικηφόρα εν έτει 1967 αγωνιστική κατασκευή της εταιρείας, η οποία κέρδισε στα χέρια των αμερικανών οδηγών Dan Gurney και AJ Ayot τη νίκη στο διάσημο αγώνα αντοχής του Μαν.

Φυσικά, οι όποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα «απλά» Ford GT έγκεινται στην εμφάνιση και συγκεκριμένα τόσο στις νέες 20άρες ζάντες και το carbon εξωτερικό «πακέτο», όσο και στις λευκές λωρίδες και τον αριθμό 1 στις πόρτες που σε συνδυασμό διακοσμούν τις κόκκινες (Race Red) εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος. Αντίστοιχες πινελιές απαντώνται και στο εσωτερικό, με τα «ανθρακονημάτινα» καθίσματα, τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας και τα γκρι paddles του κιβωτίου να έχουν τον πρώτο λόγο.

Στα μηχανικά μέρη, δεν παρατηρούνται διαφοροποιήσεις, με τον V6 EcoBoost κινητήρα των 3,5 λίτρων να συνεχίζει να αποδίδει 650 ίππους συνεργαζόμενος με ένα κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη της Getrag.

Προς το παρόν η Ford δεν προσδιορίζει πόσα αντίτυπα της ’67 Heritage Edition θα κατασκευάσει μέσα στο 2018._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ