top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Jaguar XJR 575 (video)

Η κορυφαία έκδοση της Jaguar XJ «βλέπει» τις Mercedes-AMG S63 και Audi S8.

Την είδαμε να κυκλοφορεί καμουφλαρισμένη για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed πριν λίγες εβδομάδες και σήμερα ήρθε η στιγμή για την επίσημη πρεμιέρα της. Ο λόγος για την XJR 575, τη ναυαρχίδα των 4θυρων προτάσεων της βρετανικής φίρμας, η οποία εξακολουθεί να κινείται από έναν 5λιτρο V8 κινητήρα με μηχανικό υπερτροφοδότη που πλέον αποδίδει 575 ίππους σε συνδυασμό με 700 Nm ροπής. Χάρη σε αυτά, η νέα Jaguar XJR 575 επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,4 μόλις δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που… στρογγυλοποιείται στα 300 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με το παρελθόν, το τμήμα Special Vehicle Operations (SVO) φρόντισε για την αισθητική και αεροδυναμική αναβάθμιση του αυτοκινήτου, με την προσθήκη δύο νέων εξωτερικών χρωματισμών (Velocity Blue και Satin Corris Grey), διαφορετικών ζαντών με διάμετρο 20 ίντσες, αεραγωγών στο καπό, καθώς και μιας ανασχεδιασμένης πίσω αεροτομής.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της έκδοσης XJR 575, η γκάμα του βρετανικού σεντάν «δέχτηκε» μια σειρά αναβαθμίσεων με την υιοθέτηση στο εσωτερικό μιας οθόνης αφής με διάμετρο 10 ιντσών, καθώς και ενός συστήματος 4G WiFi με μεγαλύτερες δυνατότητες διασύνδεσης. Επίσης, στον τομέα της ασφάλειας οι «φρεσκαρισμένες» XJ εφοδιάζονται με τα συστήματα Forward Traffic Detection και Autonomous Emergency Braking, με το τελευταίο να επενεργεί με ταχύτητες κίνησης από 5 έως 50 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ