top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την υβριδική BMW 530e iPerformance

Η γκάμα της νέας Σειράς 5 της BMW εμπλουτίζεται με την υβριδική έκδοση 530e iPerformance.

Η BMW, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της πετρελαιοκίνητης έκδοσης Μ550d xDrive, σήμερα παρουσιάζει την υβριδική 530e iPerformance, η οποία κινείται από έναν συνδυασμό ενός 4κύλινδρου κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και έναν plug-in ηλεκτροκινητήρα. Ο πρώτος είναι 2λιτρος και αποδίδει 184 ίππους και 320 Nm με την αρωγή υπερτροφοδοότη και ο δεύτερος 113 ίππους και 250 Nm. Αθροιστικά, το δίδυμο των κινητήριων αυτών μονάδων αποδίδει 252 ίππους και 420 Nm, τιμές που εξασφαλίζουν μέση κατανάλωση μόλις 1,9 λιτ./100 χλμ. με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να διατηρούνται στα 44 gr για κάθε χιλιόμετρο. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αξιοζήλευτες για το είδος επιδόσεις, με το τυπικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ., ενώ την ίδια στιγμή η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Όπως ανακοινώνουν οι Βαυαροί, η αυτονομία κίνησης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης της νέας 530e iPerformance φτάνει τα 650 χλμ. Αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα, το σεντάν της BMW μπορεί να καλύψει μια απόσταση της τάξης των 50 χλμ. με ανώτατη ταχύτητα κίνησης τα 140 χλμ./ώρα. Και οι δύο μονάδες κίνησης του αυτοκινήτου «περνούν» την ισχύ τους αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις μετάδοσης (Steptronic).

Σε ότι αφορά στους συσσωρευτές ενέργειας, η BMW επέλεξε μια διάταξη μπαταριών ιόντων λιθίου 9,2 kWh, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου διαθέτοντας μάλιστα ένα αυτόνομο σύστημα ψύξης. Η φόρτισή τους δε μπορεί να ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% μέσω οικιακού δικτύου, ενώ με τη βοήθεια του ταχυφορτιστή i-Wallbox ο χρόνος μειώνεται κάτω από τις τρεις ώρες. Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, από το 2018 διαθέσιμο θα είναι και ένα σύστημα φόρτισης χωρίς καλώδια (BMW Wireless Charging).

Η νέα BMW 530e iPerformance διαφοροποιείται οπτικά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειράς 5 από τις μπλε διακοσμήσεις στο εμπρός μέρος, από τα λογότυπα εDrive και 530e, καθώς βέβαια και από την… πρίζα που βρίσκεται εγκατεστημένη στο εμπρός φτερό, πριν την κολώνα Α. Σε ότι αφορά στα συστήματα διαχείρισης, η BMW, εκτός από το σύστημα Driving Experience Control που διαθέτει τις γνωστές ρυθμίσεις Sport, Comfort και Eco Pro, προσφέρει τη νέα 530e iPerformance με τη λειτουργία eDrive, το οποίο προσφέρει με τη σειρά του τις επιλογές Auto e-Drive, Max e-Drive και Battery Control.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα 530e είναι το έκτο αυτοκίνητο του «είδους» που κοσμείται από το διακριτικό iPerformance στη γκάμα της BMW μετά τις 225xe, 330e, X5 xDrive40e, 740e/740Le και X1 xDrive 25Le, με την τελευταία να πωλείται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ