top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τις νέες Mercedes C-Class Coupe και Cabriolet

Η γερμανική εταιρεία δίνει στις δημοσιότητα το πρώτο υλικό των ανανεωμένων εκδόσεων Coupe και Cabriolet της Mercedes C-Class.

Στις αρχές του μήνα που διανύουμε, η Mercedes παρουσίασε στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τις φρεσκαρισμένες εκδόσεις Saloon και Estate της C-Class. Σήμερα έφτασε η ώρα για τις αντίστοιχες Coupe και Cabriolet, οι οποίες και θα κοσμήσουν με την παρουσία τους το περίπτερο των Γερμανών από τη Στουτγάρδη στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης που ανοίγει επίσημα τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα.

Και εδώ, εκτός από τις μικρές αλλαγές στην εμφάνιση (βλ. νέοι προφυλακτήρες, με τον εμπρός να διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τον πίσω διαφορετικό διαχύτη, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δυνατότερη σε σχέση με το παρελθόν έκδοση MercedesAMG C43 4Matic. η οποία τροφοδοτείται από μια δυνατότερη εκδοχή του 3λιτρου V6 κινητήρα των Γερμανών, που πλέον, χάρη στους μεγαλύτερους υπερτροφοδότες και την αυξημένη πίεσης υπερπλήρωσης (1,1 bar) αποδίδει 390 ίππους (+23 σε σχέση με το παρελθόν) στις 6.100 σ.α.λ. και ροπή 520 Nm από τις 2.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,7 δλ. (4,8 για την έκδοση Cabriolet) και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα των δύο εκδόσεων περιλαμβάνει τις C200 και C200 4Matic, που κινούνται από έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης με απόδοση 184 ίππων, καθώς και από την πετρελαιοκίνητη C220d, η οποία τροφοδοτείται από έναν 2λτρο με ισχύ 194 ίππων. Όλοι οι 4κύλινδροι αυτοί κινητήρες, όπως αναφέρει η Mercedes, συνοδεύονται από ένα 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα και μια γεννήτρια-μίζα (EQ Boost), που προσθέτουν σε απόδοση 14 επιπλέον ίππους. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο 4κυλινδρος κινητήρας βενζίνης ανήκει στη νέα γενιά μηχανικών συνόλων Μ264 της Mercedes, με τον 2λιτρο ντίζελ, τον OM654, να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-Temp.

Το προαιρετικό αισθητικό πακέτο της AMG δίνει και πάλι το «παρών», τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα της εκδόσεων «43». Κάτι που συμβαίνει και με τους προαιρετικούς τροχούς των 19 ιντσών -για παράδειγμα. η βασική έκδοση της C43 4Matic πατά σε τροχούς 225/45 R18 και 245/30 R18. Στο εσωτερικό, η C43 4Matic διαθέτει έναν φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών καθώς και στο γνωστό σύστημα infoainment Comand της γερμανικής εταιρείας. Μάλιστα, το εν λόγω καλούδι διαθέτει τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, τις Classic, Sport και Elegance, το δε μενού του περιλαμβάνει τις επιλογές warm-up (θερμοκρασία και πίεση λαδιού κινητήρα, πίεση τούρμπο), set-up (ανάρτηση, σύστημα εξαγωγής, κιβώτιο, ESP), g-force (πλευρική και διαμήκης επιτάχυνση κατά την κίνηση του οχήματος), race timer (χρονομέτρηση γύρου πίστας, ταχύτητα κίνησης) και engine data (στιγμιαία ισχύς και ροπή).

Επίσης, ο οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί να επιλέξει μέσω του Dynamic Select τα προγράμματα λειτουργίας Comfort, Sport, Sport + και Individual, ενώ νέο είναι το mode με την ονομασία Slippery, το οποίο συνιστάται όταν το αυτοκίνητο κινείται σε επιφάνειες καλυμμένες με χιόνι. Αξίζει να προσθέσουμε πως το σύστημα τετρακίνησης 4Matic διανέμει που κανονικές συνθήκες τη ροπή του V6 κινητήρα σε ποσοστό 31/69 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ