top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το MINI Electric Concept

Ο προπομπός του ηλεκτρικού μοντέλου… ευρείας κατανάλωσης της βρετανικής εταιρείας κάνει σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Και σε λίγες μέρες με πάσα επισημότητα, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αυτή είναι ίσως και η πιο «ουσιαστική» απόπειρα από τους Βρετανούς της MINI στα λημέρια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μιας και το γνωστό και μη εξαιρετέο MINI E, που είδαμε να παρουσιάζεται για πρώτη φορά πριν 9 περίπου χρόνια, κατασκευάστηκε σε μόλις 600 αντίτυπα αποτελώντας εν πολλοίς απλώς ένα… δείγμα γραφής της εταιρείας σε μια αδιαμόρφωτη την εποχή εκείνη συνομοταξία οχημάτων. Σήμερα σε αντίθεση, με αφορμή τη νέα «ηλεκτρική εποχή» που σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, η βρετανική εταιρεία με τα γερμανικά κεφάλαια και την ανάλογη υποστήριξη από το BMW Group παρουσιάζει εντός έδρας το πιο ρεαλιστικό (;) Electric Concept.

Φυσικά, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις σχετικές φωτογραφίες που παραθέτουμε, δεν πρόκειται παρά για μια σχεδιαστική σπουδή που ασφαλώς βασίζεται στην έκδοση χάτσμπακ. Η εξαγωνική εμπρός μάσκα και τα στρογγυλά φώτα εμπρός το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα της γκάμας ΜΙΝΙ. Σε αντίθεση με τα τελευταία, η εμπρός μάσκα είναι «κλειστή», μιας και οι ανάγκες ψύξης –ελέω ηλεκτροκινητήρα- είναι ασύγκριτα πιο μικρές. Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλούν ο πίσω διαχύτης και οι τρισδιάστατες ζάντες.

Προς το παρόν η MINI δεν αποκαλύπτει ούτε το εσωτερικό του Electric Concept ούτε και τις τεχνικές περγαμηνές της ηλεκτρικής μονάδας που θα το κινεί σε συνδυασμό με μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως η έκδοση παραγωγής, που θα κατασκευάζεται στη μονάδα της MINI που βρίσκεται στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας, θα είναι έτοιμη προς διάθεση στις κατά τόπου αγορές το 2019._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ