top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη για το νέο hypercar της Mercedes-AMG

Το Project One, το νέο υπερ-αυτοκίνητο της Mercedes-AMG που θα δανείζεται την τεχνολογία των γερμανικών μονοθεσιών που πρωταγωνιστούν στο Π.Π. της F1, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το προσεχές φθινόπωρο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αυτό αποκάλυψε o Tobias Moers, το αφεντικό της Mercedes-AMG, μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του Project One, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι Γερμανοί το όλο εγχείρημα, είναι αρκετές. Πιο συγκεκριμένα, η υβριδική καρδιά αναμένεται να αποδίδει συνδυαστική ισχύ άνω των 1.000 ίππων, τιμή που θα καθιστά την υπερ-κατασκευή της Mercedes-AMG άμεσα ανταγωνιστική με το επίσης… εξωφρενικό AM-RB 001 που αυτή την περίοδο εξελίσσουν από κοινού οι Red Bull και Aston Martin.

Ενδεικτική, αναφορικά με τον χαρακτήρα της κατασκευής, ήταν και η δήλωση του CEO της Mercedes, Dieter Zetsche:

«Στόχος μας είναι τo Project One να είναι το πρώτο street-legal αυτοκίνητο που θα κινείται από κινητήρα της F1».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά και με δηλώσεις του Tobias Moers στον βρετανικό Τύπο, ο 1.600άρης κινητήρας του Project One θα μπορεί να περιστρέφεται πάνω από τις 10.000 σ.α.λ. Επίσης, η Mercedes-AMG αναμένεται να εφοδιάσει το νέο της υπερ-αυτοκίνητο με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας MGU-K και MGU-H που χρησιμοποιούνται στην F1, με το πρώτο να μετατρέπει τη μηχανική και θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και το δεύτερο να κάνει χρήση της θερμότητας στην εξαγωγή προκειμένου να δημιουργηθεί επιπλέον… ρεύμα.

Το νέο hypercar των Γερμανών θα είναι έτοιμο για διάθεση στους μόλις 300 τυχερούς ιδιοκτήτες του από τα μέσα του 2018 και εξής. Εκτιμάται δε πως η τιμή του θα υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ