top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Σαγκάη για τη Mercedes Concept A Saloon

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο απο τη Στουτγάρδη που στοχεύει απευθείας στο Αudi A3 Sedan αλλά και στην αντίστοιχη εκδοχή της Σειράς 1 της BMW.

Η τελευταία κατασκευάζεται και πωλείται ήδη αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, ενώ αμέσως μετά το ντεμπούτο του νέου «άσσου» της BMW σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, η 4θυρη παραλλαγή του Βαυαρικού σεντάν αναμένεται να πατήσει τους τροχούς της και στη γηραιά ήπειρο. Έως τότε, η έκδοση παραγωγής του Concept A Saloon θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς τετρακύλινδρους κινητήρες της Mercedes, με κορυφαία ασφαλώς επιλογή το 2λιτρο βενζινοκίνητο διαμάντι της έκδοσης AMG, που στη νεότερη εκδοχή του θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους. Αργότερα, στη γκάμα της νέας, 4θυρης Α-Class θα προστεθεί και μια υβριδική έκδοση που θα παρέχει «ηλεκτρική» αυτονομία της τάξης των 50 περίπου χλμ. Στα πλάνα των Γερμανών της Mercedes είναι και η παρουσίαση μιας τετρακίνητης έκδοσης, η οποία θα χρησιμοποιεί τη λύση του πολύδισκου συμπλέκτη προκειμένου στο… παιχνίδι της κίνησης να μπουν και οι πίσω τροχοί.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο που παρουσιάζεται και επισήμως από αύριο στη Σαγκάη έχει μια αρκούντως επιθετική εμφάνιση (μπροστά του οι υπάρχουσες εκδόσεις των A-Class και CLA δείχνουν συντηρητικές!), καθώς στο εμπρός μέρος του δεσπόζουν μια επιβλητική μάσκα που ακλουθεί τα χνάρια εκείνης που είδαμε για πρώτη φορά στην AMG GT, το οβάλ σχήματος άνοιγμα στα άκρα του προφυλακτήρα, οι τραπεζοειδείς προβολείς και το έντονα κυρτό καπό. Χαρακτηριστικοί, επίσης, είναι και οι μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, ενώ άξια αναφοράς είναι και η μορφή του πίσω μέρους (σ.σ. τα πίσω φώτα φέρνουν κάτι από Alfa Romeo Giulia!), από το οποίο απουσιάζουν πλήρως οι γωνίες.

Σύμφωνα με την Mercedes, το Concept A Saloon έχει μήκος 4,57 μ., πλάτος 1,87 μ. και ύψος 1,46 μ., κάτι που το καθιστά αισθητά μεγαλύτερο από ένα Audi A3 Sedan (+112 χλστ. σε μήκος, +74 χλστ. σε πλάτος), αλλά και ανάλογα πιο μικρό σε σχέση με μια C-Class (-116 χλστ. σε μήκος, -60 χλστ. σε πλάτος)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ