top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στο Παρίσι για το ηλεκτρικό VW ID Concept

Το αμιγώς ηλεκτρικό «μικρό» της VW, που θα μπει στην παραγωγή το 2020, είδε και επίσημα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την VW, η αυτονομία κίνησης του ID Concept ανέρχεται με μια πλήρη φόρτιση στα 600 χλμ. Σχεδιαστικά, πρόκειται για ένα πεντάθυρο μοντέλο, με σμιλευμένη για λόγους αεροδυναμικής περιβολή, η οποία διαφέρει παρασάγγας σε σχέση με ότι μας έχουν μέχρι και σήμερα συνηθίσει οι Γερμανοί του Ομίλου VW. Χαρακτηριστική είναι η απουσία μάσκας, κάτι που απορρέει από την απουσία θερμικού κινητήρα στο εμπρός μέρος, καθώς και χειρολαβών που να προεξέχουν στις πλευρικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Σήμα κατατεθέν του ID Concept αποτελεί επίσης η πανοραμική οροφή, που «σβήνει» αρμονικά στο πίσω μέρος με την αρωγή μιας κομψής αεροτομής. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, το σχεδιαστικό DNA του ID Concept αναμένεται να επηρρεάσει αρκετά όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της VW.

Το ηλεκτρικό ID Concept είναι το πρώτο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή το οποίο έχει «δομηθεί» πάνω στην πλατφόρμα Modular Electric Drive. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που κινεί το ID Concept ανέρχεται στους 170 ίππους παρέχοντας με τη βοήθεια μπαταρίας, για την οποία ωστόσο δεν ανακοινώνονται περαιτέρω στοιχεία, μια αυτονομία που κυμαίνεται από 400 έως και 600 χλμ., ανάλογα με το στιλ οδήγησης και τις συνθήκες, γενικότερα.

Ένα ακόμα στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι πως το ID Concept είναι εφοδιασμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα πιλοτικής οδήγησης, το οποίο αναμένεται να εξοπλίσει πολλά από τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας από το 2025 και εξής._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ